A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Одне врятоване життя – це вже перемога!

Дата: 23.08.2022 16:20
Кількість переглядів: 114

Полтавський  районний сектор №6  філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області – запрошує небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню можливостей до змін.  Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність пов’язана з пробацією здійснюється  відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність», з урахуванням особливостей визначених  Законом України «Про пробацію».

При цьому важливо усвідомлювати, що особи, які перебувають на обліку в уповноваженому органі з питань пробації, засуджені за незначні злочини, це ті, хто не становить загрози життю і здоров’ю інших людей. Вони просто зробили помилку в житті, потрапили не в ту компанію, піддалися спокусі легких грошей або "зламалися" під натиском життєвих обставин, не отримавши своєчасно підтримки з боку інших людей.

 

Волонтером пробації може стати будь-яка особа, що досягла 18 річного віку.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Основні вимоги до кандидатів у волонтери пробації:

  • бажання працювати та позитивний настрій;
  • стресостійкість;
  • добре розвинені комунікативні навички;
  • націленість допомагати у вирішенні соціальних питань;
  • відсутність не погашеної чи не знятої у законному порядку судимості.

Запрошуємо до волонтерства студентів вищих навчальних закладів, членів благодійних, громадських і релігійних організацій, небайдужих громадян, які володіють певними знаннями, уміннями та навичками, що можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їхньому працевлаштуванню, залученню до навчання та соціально-корисної праці, наданню консультацій правопорушникам та їхнім сім’ям.

Участь у волонтерській діяльності має свої переваги, які можуть вплинути на професійне самовизначення та становлення, полягають в оволодінні знаннями та навичками у сфері соціально-психологічної роботи та юридичної практики, набутті досвіду індивідуальної та групової роботи. Волонтери також розвивають власні лідерські якості, творчі здібності, мають можливість бути не тільки активними громадянами, а й забезпечувати безпеку суспільства, беручи участь у соціально-виховній роботі з порушником і надаючи йому допомогу при відбуванні покарання у громаді.

Не будь байдужим, зроби свій внесок у краще майбутнє нашої держави!!!

 

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Полтавського районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, за адресою:

Полтавська область, смт  Нові Санжари, пл.. Перемоги, 1, начальник сектору – Середа Людмила Леонідівна, моб. тел. 066-833-83-12, е-mailpl24@probation.gov.uа

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь