A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні, у День Незалежності, в багатьох православних храмах пройшли молебні за Україну.

Дата: 24.08.2022 21:22
Кількість переглядів: 253

Фото без описуСьогодні, у День Незалежності, в багатьох православних храмах пройшли молебні за Україну. Зокрема, у церквах сіл Нехвороща, Маячка та Соколова Балка (див. фото) зібралися віряни, аби помолитися за мир у нашій державі, за мужніх воїнів-захисників, за перемогу над ворогом.

«Нині наші молитви – за упокій душі Героїв та за Боже благословення і допомогу усім українцям у захисті своєї країни», – говорили священники після Служби Божої, закликаючи вірити в опіку Господа та в українську армію.

На жаль, молебні були не такими багатолюдними, як хотілося. «Прикро й те, що церкву не відвідують люди, яким судилося через війну покинути рідні місця і знайти житло у нашій громаді, – каже дружина настоятеля Нехворощанської Свято-Миколаївської церкви матушка Людмила. – Цих людей найбільше торкнулася трагедія війни, і нам разом треба звертатися до Господа з молитвами».

Можливо, причиною такої малолюдності була засторога про можливі обстріли з боку росії, й люди побоюються скупчень. Та не виключено, що багато вірян донині переконані, що Українська Православна Церква досі належить московському патріархату, тобто є екзархатом російської православної церкви. Насправді ж 27 травня цього року у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанія) відбувся Собор Української Православної Церкви, участь в якому взяли делегати з усіх єпархій. Під час цього Собору були внесені зміни до Статуту правління УПЦ, зокрема, вилучено всі пункти, які давали можливість говорити про залежність чи підпорядкування УПЦ з боку РПЦ. Тож на даний час російська церква жодним чином не впливає на діяльність Української Церкви – ні адміністративно, ні субординаційно. «Наша Церква засуджує війну як порушення Божої заповіді «Не убий» – сказано у Постанові згаданого Собору УПЦ. Там же йшлося і про засудження позиції російського патріарха кіріла, який благословив путінське військо на вбивство українців.

Отже, на даний час в Україні немає церков, які б мали офіційні зв’язки з російською церквою. Тож приходьте до наших храмів, моліться за мир в Україні й за здоров’я захисників, підтримуйте їх морально і духовно. Господь почує нас!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь