A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні зранку над берегами Орілі голосно лунали дзвони Свято-Миколаївської церкви, нагадуючи жителям Нехворощі про свято Водохрещу та скликаючи на святкове богослужіння.

Дата: 19.01.2023 22:01
Кількість переглядів: 68

Фото без описуСьогодні зранку над берегами Орілі голосно лунали дзвони Свято-Миколаївської церкви, нагадуючи жителям Нехворощі про свято Водохрещу та скликаючи на святкове богослужіння. Тривало воно до одинадцятої години. Потім настоятель храму Олександр Василевський вийшов на подвір’я, де зібралися нехворощани. З дому вони принесли воду для освячення, запалювали свічки, і кожен подумки просив у Бога миру і благополуччя, щоб усе лихе спливло в минуле, як річкова течія.

 

Далі о. Олександр завітав до сільської ради, де покропив свяченою водою робочі кабінети, привітав присутніх з великим святом, бажав Господньої благодаті, злагоди і здоров’я.

 

Тим часом на центральному пляжі села на нього вже чекали ті, хто хотів долучитися до святкування за давньою християнською традицією: на березі річки, де зарані випиляли з криги ополонку у вигляді хреста. Після короткої молитви багато хто підходив до берега, щоб умитися освяченою водою, знайшлися й сміливці пірнути в хрещенську купіль, а присутні глядачі нагороджували їх оплесками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь