A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Як оформити пенсію за кордоном?

Дата: 31.03.2023 23:42
Кількість переглядів: 63

Фото без описуПовномасштабне вторгнення рф в Україну торкнулося життя кожного українця. Багато громадян рятуючись від ворога вимушені були покинути свої домівки та знайшли притулок за кордоном. Серед них є чимало осіб, які досягли пенсійного віку та бажають реалізувати своє право на пенсію. Тож, як діяти, коли Ви не маєте змоги звернутися до Пенсійного фонду офлайн?

Українці, які – через війну або з інших причин – виїхали за кордон та досягли перебуваючи там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно, за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. 

Для цього потрібно зайти на вебпортал (https://portal.pfu.gov.ua/ ) та вибрати вкладку «Заява про призначення пенсії», ознайомитись з інформацією, яка з’явиться на екрані, і потім перейти за посиланням «Вхід». 

Увійти до особистого кабінету можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). 

 Після успішної авторизації користувачу необхідно перейти в розділ “Щодо пенсійного забезпечення” та обрати вкладку “Заява на призначення пенсії”. Також необхідно дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про опрацювання Вашої заяви. Далі потрібно натиснути “Продовжити” та обрати вид пенсії, наприклад  – “Пенсія за віком”;

У подальшому необхідно дати відповіді на питання анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення та надати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних (поставити позначку);

Далі користувачу необхідно прикріпити скан-копії необхідних документів, перелік яких наведений перед формуванням заяви. Останні мають відповідати вимогам щодо сканованих копій документів.

Після цих етапів на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби форму заяви можна відредагувати.

На завершення заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та відправити до Пенсійного фонду України натисканням кнопки «Підписати та відправити до ПФУ». За результатами опрацювання заяви Ви отримаєте інформацію про стан обробки та відповідне рішення.

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до юристів сектору «Новосанжарське бюро правової допомоги» за адресою смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11 або за телефоном (05344) 3-28-60.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь