A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

До уваги батьків, чиї діти народились за кордоном!

Дата: 27.04.2023 09:24
Кількість переглядів: 90

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» сім’ям, в яких народилась дитина, передбачена виплата допомоги при народженні дитини.

В області вказану допомогу через органи со
ціального захисту населення області щомісячно отримує понад 25 тисяч сімей з дітьми.

✅Допомога при народженні дитини надається у загальному розмірі 41280 грн., виплата якої здійснюється: одноразово у сумі 10320 грн., та решта - протягом наступних 36 місяців рівними частинами по 860 грн. на місць.

⏰Допомога призначається за умови звернення за її призначенням не пізніше ніж через 12 місяців після народження дитини (строк звернення за призначенням допомоги продовжується на період дії карантину та один місяць після дати його відміни).

📝Для призначення допомоги (за умови пред’явлення паспорту або іншого документа що посвідчує особу) подаються:

- заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

- копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).

🤰Жінки, які мають задеклароване (зареєстроване) місце проживання на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

- банківські реквізити із зазначенням номера банківського рахунку в форматі IBAN (для виплати допомоги через банківську установу).

🔖Згідно законодавства подати заяву про призначення допомоги при народженні дитини можливо у два способи:

▶️звернутися особисто та подати документи у сільській місцевості - до уповноваженої особи територіальної громади, у містах обласного значення – до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання (перебування), або ЦНАП;

▶️якщо дитина народилася на території України, заяву також можна подати он-лайн через електронний сервіс https://e-services.msp.gov.ua/ веб-сайту Мінсоцполітики або інтегровані з ним системи з використанням кваліфікованого електронного підпису.

В такому разі факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян

🗺️З метою реалізації права на отримання допомоги при народженні дитини батьками, які тимчасово перебувають за межами України, постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року №340 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

Внесеними змінами врегулювано питання можливості у повоєнний період дистанційного звернення за призначенням допомоги одним із батьків (опікуном) новонародженої дитини (крім осіб, які перебувають на території держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України).

Для цього необхідно надіслати до управління соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) в Україні заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь