Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні минає рік, як біля села Богородичне на Донеччині загинув старший солдат Олексій ЗНАЙКО – наш земляк

Дата: 06.06.2023 13:41
Кількість переглядів: 65

Фото без описуСьогодні минає рік, як біля села Богородичне на Донеччині загинув старший солдат Олексій ЗНАЙКО – наш земляк, який народився і виріс у селі Соколова Балка. 6 червня 2022 року, внаслідок ворожого обстрілу з гелікоптера некерованими авіаційними ракетами, боєць отримав важкі поранення та опіки, несумісні з життям. Олексія встигли евакуювати, однак дорогою до шпиталю серце захисника зупинилося.

 

О.Знайко воював на Донбасі з 2015 року, ще тоді неодноразово буваючи «на передовій». А з часу повномасштабного російського вторгнення захищав Україну у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України, старшого лейтенанта Івана Зубкова, що у складі 81-ї бригади ДШВ ЗСУ. Був водієм розвідувального взводу.

 

«Ми знали Олексія мужнім, сміливим, справедливим, ризикованим, справжнім професіоналом своєї справи! – розповідав командир загиблого. – Шостого березня 2022 року біля населеного пункту Глинське, що північніше Ізюма, з гранатомета знищив ворожу бронетехніку. Під час боїв за населений пункт Кам’янка вивозив поранених та загиблих побратимів, не зважаючи на танковий вогонь по його позиціях. Він був готовий поїхати в пекло, аби вивезти звідти товаришів. Отримавши легке осколкове поранення, відмовився від лікування і повернувся до підрозділу, що вів важкі бої в Богородичному. Завдяки безстрашному характеру мав позивний Монгол, бо завжди був там, де небезпечно. До останнього подиху мужньо боронив Батьківщину…».

 

Згадаймо земляка-героя Олексія Леонідовича Знайка. Шануймо усіх героїв, які наближають мирне майбутнє нашої країни!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь