Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про встановлення 8-го травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 14.06.2023 11:46
Кількість переглядів: 41

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський підписав Закон про встановлення 8-го травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Цей день буде вихідним.

 

9-го травня відзначатимемо День Європи, але він буде робочим.
Нагадаємо, що у квітні цього року Сейм Латвії у терміновому порядку ухвалив Закон «Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня», заборонивши будь-які заходи, крім тих, що пов’язані з Днем Європи. Його мета – «не допустити загрози та приниження цінностей Латвії як демократичної та національної держави, у тому числі розколу суспільства, прославлення війни, військової агресії, тоталітаризму та насильства, а також спотвореного відображення історичних подій».

 

«Всім відомо, що 9 травня – це день, який певна частина суспільства використовує для прославлення тоталітарного та окупаційного режимів, і в наших інтересах запобігти подіям, які підривають наші цінності, розколюють суспільство, прославляють військову агресію та сприяють хибному висвітленню історичних подій», – заявила Ієва Бранте, голова Комісії Сейму з прав людини та зв’язків із громадськістю.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь