A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

У Полтаві розпочалася чергова серія тренінгів для медиків первинної ланки. Про це на своєму сайті повідомило комунальне підприємство «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР».

Дата: 22.06.2023 11:46
Кількість переглядів: 41

Фото без описуЦі навчання за підтримки Уряду Швейцарії стосуються впровадження Пакету основних втручань щодо неінфекційних захворювань в умовах гуманітарної кризи (PEN-H) у практику закладів первинної медико-санітарної допомоги.

 

Учасники першого дводенного тренінгу – два десятки сімейних лікарів та медичних сестер із Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Котельви, Карлівки та Нехворощі. До участі в заході, організованому в рамках україно-швейцарського проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» (коротка назва – «Діємо для здоров’я»), вони успішно пройшли відбір через тестування.

 

Під час дводенного тренінгу фахівці первинки обмінюються досвідом та відпрацьовують практичні навички консультування людей у громадах щодо здорової поведінки, використання різних інструментів для ведення та профілактики неінфекційних захворювань, розглядають чимало практичних кейсів та вправ на тему серцево-судинних захворювань, артеріальної гіпертензії, цукрового діабету тощо.

 

Керівниця Полтавського обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва відкрила перший із серії тренінгів та представила тренерів проєкту Людмилу Піляй і Наталію Бородінчик. Учасникам навчання вона розповіла про завдання та мету україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», що втілюється в області з 2020 по 2024 рік, та основні його напрямки.

 

«Наше завдання – своєчасна діагностика захворювань та їх ускладнень, правильне і вчасне лікування, профілактування в умовах гуманітарної кризи», – говорить сертифікована тренерка, сімейна лікарка Людмила Піляй.

 

Попереду на фахівців чекає серія цікавих і корисних завдань, дискусій, обговорень, розробка потенційних активностей. Тож побажаємо усім учасникам тренінгів, у тім числі – з Нехворощанської громади, успіху й плідної роботи, щоб одержати максимальну користь від набутих знань.

 

Тренінги мають завершитися наприкінці липня, тож детальніше про участь у них наших медиків розповімо пізніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь