Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Управлінські рішення під час війни: громади Полтавщини вивчали досвід колег з Черкащини

Дата: 26.07.2023 22:48
Кількість переглядів: 50

Фото без описуВідбувся візит з обміну досвідом між громадами Полтавської та Черкаської області. Організатором навчальної поїздки стала Програма ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Делегація з представників громад Полтавщини у рамках візиту відвідала Білозірську, Чигиринську, Шевченківську громаду Черкаської області.

 

🗣️💬 «Візити з метою обміну досвідом між громадами не втрачають своєї актуальності й у період воєнного стану, адже для ОМС з’явилися нові виклики, на які потрібно оперативно реагувати. Успішні управлінські рішення під час такого складного періоду для нашої країни – на вагу золота, й ми раді сприяти налагодженню міжрегіональних зв’язків, які у подальшому стануть підґрунтям для ефективної взаємодії між громадами з різних регіонів», - зазначила керівниця Регіонального офісу ULEAD з Європою в Полтавській області Ірина Балибіна.

 

За її словами, особливу зацікавленість під час візиту у представників Полтавщини викликало питання відновлення офлайн навчання, облаштування укриттів, а також питання міжвідомчої взаємодії закладів культури та закладів освіти з метою створення краєзнавчих проєктів направлених на патріотичне виховання молоді та школярів.

 

🗣️💬«За три роки онлайн життя, з’явилася така можливість поспілкуватися з колегами з іншої області, вивчити їх управлінський досвід, ознайомитися з навичками боротьби з викликами спричиненими війною. Дякуємо за цю можливість», - поділилася враженнями заступниця голови Нехворощанської громади Полтавської області Ольга Хоменко.

 

Вона повідомила, що особливо цікавим був приклад проєктного підходу до організації роботи з надання муніципальних послуг Чигиринської громади. Майже всі заклади громади використовують такий підхід. У них вже налагоджений процес залучення додаткових ресурсів від міжнародних партнерів на роботу закладів, що дає їм змогу не тільки утримувати заклади та організовувати їх роботу, а й вкладати ресурси у розвиток таких підприємств.
🗣️💬 Як розповів голова Білоцерківська територіальна громада Іван Лещенко, візит допоміг налагодити зв’язки з колегами, обговорити спільні проблемні питання та обмінятися варіантами їх вирішення. Також, гарною практикою, яку запозичить Білоцерківська громада з цієї поїздки – буде впровадження молодіжної політики, створення молодіжної ради.

 

За результатами поїздки учасники делегації з Полтавщини та команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Полтавській області вирішили організувати круглий стіл присвячений темі облаштування укриттів у громадах області, з врахуванням досвіду колег з Черкащини. До круглого столу планується долучити всіх бажаючих голів громад Полтавської області та представників ДСНС. Орієнтовно проведення заходу заплановано на серпень цього року.
☝️ Також, як підсумувала Ірина Балибіна, а вже у вересні Полтавська область готується поділитися досвідом та кращими управлінськими практиками з громадами Дніпропетровської та Запорізької областей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь