Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

У Нехворощі розпочалася реконструкція приміщення дитсадка «Сонечко».

Дата: 28.07.2023 21:35
Кількість переглядів: 56

Фото без описуУ Нехворощі розпочалася реконструкція приміщення дитсадка «Сонечко». Довгоочікувана і приємна подія, бо дає підстави сподіватися, що з часом матимемо нову будівлю – сучасну, комфортну для перебування у ній дошкільнят.

 

Треба сказати, що нинішня споруда зведена ще в 1910 році як житловий будинок поміщиці Мотрони Сидорівни Рухліної. До 1963 року тут був гуртожиток для сімей керівників Нехворощанського району, потім його пристосували для дитсадка. Можна лише уявити, яка ця споруда всередині: нагадує скоріше музей чи стару глиняну хату, з перекошеними внутрішніми дверима, зі стелею, яка може будь-якої миті обвалитися. І хоча приміщення неодноразово ремонтувалося, все одно його давно визнали аварійним, бо сайдинг на фасаді чи нові шпалери не додавали йому міцності.

 

Споруду не раз оглядали керівники області, які приїздили у Нехворощу, і всі були одностайні в тому, що в селі треба новий дитсадок, бо ж і дітей у нас чимало: до півсотні таких, котрі бажають відвідувати заклад. До речі, є з-поміж них і малеча з сусідніх сіл.

 

Реконструкція мала початися ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну, та війна суттєво загальмувала цей процес. І ось тепер «крига скресла»: старе приміщення почали демонтувати, готуючи місце для будівельних робіт. Будемо сподіватися, що задумане вдасться втілити в життя, як колись вдалося реконструювати амбулаторію. Кошти на ці роботи очікуються від донорів, які фінансують відновлення інфраструктури України.

 

А доки триватимуть будівельні роботи, нехворощанські дошкільнята підвозитимуться до Соколовобалківського дитсадка «Берізка». Ці питання детально обговорені з батьками і колективами дитсадків, а також з депутатським корпусом.

 

Віримо, що у нас все вийде. Якщо за справу візьмемося разом, якщо будемо допомагати відновленню закладу, а не тільки «громити» цю ідею безпідставною критикою. Адже приємно поглянути на нашу школу, на новеньку амбулаторію, тож і сучасний дитсадок у Нехворощі потрібен!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь