Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні з робочим візитом у Нехворощанському ЦПМСД побували засновник ТОВ «Телемедичний центр «Медітел», лікар-кардіолог Олександр Цілуйко та співзасновниця цього товариства, лікарка Оксана Лапшук

Дата: 02.08.2023 22:50
Кількість переглядів: 90

Фото без описуСьогодні з робочим візитом у Нехворощанському ЦПМСД побували засновник ТОВ «Телемедичний центр «Медітел», лікар-кардіолог Олександр Цілуйко та співзасновниця цього товариства, лікарка Оксана Лапшук. Мета їхнього візиту – налагодження партнерських зв’язків, завдяки яким невдовзі кожен медичний заклад нашої громади матиме можливість дистанційно одержувати кардіологічну допомогу для своїх пацієнтів від лікарів третинного рівня.

 

З гостями зустрілися директорка ЦПМСД Інна Коба, голова ТГ Віктор Дубович, його заступниці Ольга Хоменко і Зоя Короленко, а також сімейні лікарі Нехворощанської амбулаторії. Вони детально обговорили технічні та організаційні питання щодо впровадження цієї послуги на території громади. Оксана Михайлівна розповіла, що телемедицина – це сучасний метод швидкої та якісної діагностики захворювань серцево-судинної системи і надання консультативного супроводу вузькопрофільними спеціалістами.

 

На практиці послуга виглядатиме так: кардіограму пацієнта лікар амбулаторії передає через Інтернет чи мобільний зв’язок до кардіолога в Полтаву, той оперативно її «розшифровує», встановлює діагноз і надає відповідні консультації та рекомендації. При цьому можна не тільки передати саму кардіограму, а й по телефону обговорити із спеціалістом всі нюанси надання медичної допомоги хворому. Завдяки сучасній техніці це скорочує відстані й наближає послуги вузькопрофільних лікарів до відвідувачів сільських амбулаторій.

 

«Нам така послуга потрібна, бо до обласного центру далеко, і навіть за якісних доріг швидко доставити хворого в Полтаву нереально, а завдяки телемедицині можна за кілька хвилин одержати кваліфіковану консультацію й таким чином досить оперативно надати ефективну допомогу пацієнту, – зазначив у розмові В.Дубович. – Від оперативних дій лікарів залежить не тільки здоров’я, а й часом життя людини».

 

У ході спілкування зверталася увага на те, що для села це справа нова, має багато особливостей, тому для її вдосконалення важливо враховувати всі нюанси. І буде добре, якщо у формуванні послуги будуть зацікавлені жителі громади, які своїми запитаннями чи порадами підкажуть місцевим лікарям, як краще налагодити цю справу.

 

Наприклад, під час розмови згадали той факт, що до Нехворощанської амбулаторії звертаються жителі сусідніх сіл Дніпропетровської області, то чи можуть вони бути госпіталізовані в Полтаві після консультацій з обласними лікарями? Олександр Вікторович пояснив, що коли хворий у критичному стані й потребує оперативного втручання, то автомобіль невідкладної допомоги відвезе його в Полтаву – зрештою, це ближче, ніж до Дніпра, а значить людина швидше опиниться під наглядом кардіолога. Якщо ж хворий потребуватиме планового лікування, то після відповідних рекомендацій зможе поїхати до лікарні свого обласного центру.

 

Представники ТОВ «Медітел» обговорили з І.Кобою деталі підписання договору про співпрацю і запевнили, що надання онлайн-консультацій обласними кардіологами – це лише перший крок до впровадження телемедицини у Нехворощанській громаді. Надалі спектр таких послуг може розширюватися, тобто буде можливість одержувати фахову допомогу від полтавських лікарів інших профілів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь