Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Недарма кажуть: хтось плаче, а хтось скаче…

Дата: 03.08.2023 22:56
Кількість переглядів: 90

Фото без описуУкраїна охоплена війною: на Сході й Півдні шугає смерть, а на спокійніших територіях рідні тужать над могилами хлопців, які поклали життя, щоб чужинці загарбницькою ордою не сунули вглиб держави, щоб у тилу тривало більш-менш нормальне життя. Хтось і зараз відбивається від ворожих атак чи падає від російських куль та осколків. Але тут, на відносно спокійній території, для окремих осіб поняття «нормальне життя» – це неодмінно з вечірніми «тусовками», з гучними веселощами, з голосною музикою на все село, з пляшкою пива в руках. І все б нічого, аби ті «тусовки» не переростали у бешкетування і псування громадського майна.

 

Ми не раз про це писали, не раз били у дзвони, закликали до совісті, й не раз читали у відповідь коментарі з порадами «не жалітись», а діяти. Знаємо, що найбільш дієвим способом боротьби з подібними проявами хуліганства були б вуличні камери відеоспостереження, але це справа не одного дня, і колись такі камери будуть! Можливо, буде і поліцейський громади (бо не все залежить від наших бажань). А поки що зостається надіятися на людське сумління. Однак ті надії, бачимо, не виправдовуються.

 

Коли сьогодні у Соколовій Балці працівники виконкому та благоустрою прийшли на роботу, побачили те, що ви можете переглянути на фото. Місцевій молоді набридло влаштовувати дозвілля на дитячому майданчику, і вона облюбувала нове місце для відпочинку – у підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку! А чому б і ні, бо нічого ж святого! Посиділи, «покрутили» веселих пісень, понаси@али (даруйте за прямоту!) навколо, залишивши після себе порожні пляшки, пакети, салфетки, недопалки, та ще й надщербили гранітну плиту… Відпочинок вдався!

 

Таке враження, що ніхто з дорослих свідомо не помічає цих «тусовок», не знає, чиї діти гасають на мотоциклах та скутерах нічними вулицями чи збираються до гурту пізніми вечорами, і хто під покровом темряви трощить паркани, ліхтарі, клумби. Батьки не контролюють, де їхні чада беруть гроші на «звеселяючі напої» і де їх купують, і коли повертаються додому. Не знайдеться і активіст-перехожий, який зніме все на телефон і викладе в Інтернет, з пафосом піднявши дискусію: «Війна ж, не на часі такі зборища»! Бо молодіжні «тусовки» – це вам не якесь будівництво, від такого «кіна» великого розголосу не буде…

 

Отож і підтверджується істина, що всяке правопорушення – від безкарності! Але щоб покарати – треба спочатку спіймати за руку, «на гарячому», та «ловити» поки що нікому...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь