Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні у конференц-залі Нехворощанського будинку культури відбулася зустріч з громадськістю заступника начальника управління – начальника відділу підтримки УГІ ГУНП в Полтавській області, капітана поліції Тараса Маляренка, та начальника відділення

Дата: 04.08.2023 22:37
Кількість переглядів: 145

Фото без описуСьогодні у конференц-залі Нехворощанського будинку культури відбулася зустріч з громадськістю заступника начальника управління – начальника відділу підтримки УГІ ГУНП в Полтавській області, капітана поліції Тараса Маляренка, та начальника відділення №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, підполковника поліції Євгенія Сліпченка. «Ми приїхали поспілкуватися з вами, аби почути вашу оцінку роботи поліції на вашій території, почути ваші пропозиції, ваші критичні зауваження, обговорити проблемні питання» – почав розмову Т.Маляренко.

«Наша громада віддалена від райцентру, тож багато виникає питань щодо профілактики правопорушень, – зазначив голова громади Віктор Дубович. – Ми налагодили співпрацю з поліцейськими, вони часто бувають на нашій території, однак ще багато є проблем. Зараз поліція обмежена у своїх правах, тому їй важко впливати на тих же підлітків, схильних до протиправних дій. Останнім часом почастішали випадки псування громадського майна, недотримання вимог комендантської години тощо. Як з цим боротися?».

Тарас Маляренко висловив свою точку зору на ці процеси: найбільш ефективний спосіб боротьби з хуліганськими вчинками – мати у громаді свого поліцейського офіцера, який знатиме людей, схильних до правопорушень, і зможе оперативно реагувати на повідомлення, вникати в ситуацію. Крім того, треба встановлювати камери відеоспостереження.

«У силу своїх можливостей ми прагнемо допомагати Нехворощанській громаді, у нас дійсно є порозуміння з багатьох питань, наші патрульні часто тут бувають, – продовжив розмову Євгеній Сліпченко. – Хоча іноді буває складно приїздити сюди щодня з огляду на матеріальні ресурси, тому зараз активно шукаємо можливості для того, щоб у Нехворощі був поліцейський офіцер. Мені приємно відзначити, що ваша громада розвивається і прагне покращувати життя людей на своїй території».

Гості наводили приклади боротьби з неправомірними діями в інших громадах, говорили про важливість посилення відповідальності батьків за виховання дітей, у тім числі кримінальної. Навіть мінімальна сума штрафу і розголос мають дієвий виховний вплив у подібних випадках.

В.Дубович звернув увагу на необхідності покращити роз’яснювальну роботу серед молоді в закладах освіти, серед батьків. Це дасть можливість відчути, що поліція тримає на контролі випадки дрібного хуліганства, і покарання за них не уникнути.

У дискусії взяли участь заступниці голови громади Зоя Короленко і Світлана Калініченко, директорка Будинку культури Ірина Дяченко, нехворощанин Олександр Барановський.

На кожне питання поліцейські дали компетентні відповіді, подякували присутніми за небайдужість до проблем охорони правопорядку.

Зустріч завершилась домовленістю щодо подальшої співпраці з керівництвом нашої громади та сприяння правоохоронцям у профілактичних заходах, а також у реалізації проєктів, спрямованих на недопущення протиправних дій на території ТГ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь