Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Бібліотеки Нехворощанської громади активно просувають цифрову грамотність серед своїх користувачів.

Дата: 07.08.2023 22:50
Кількість переглядів: 46

Фото без описуХаб цифрової освіти Нехворощанської бібліотеки ознайомив відвідувачів з освітньою онлайн-платформою «Дія. Освіта». Перегляд відбувся 4 серпня 2023 року, в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/.../digital-inclusive-accessible...), що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України.

Було переглянуто цикл освітніх серіалів «Кібергігієна під час війни».

" Вбивають не тільки кулі та снаряди. Зламаний російськими хакерами смартфон або компʼютер – це також знаряддя вбивства, просто з відтермінованим у часі ефектом… ” – застерігають у Держслужбі.

Бібліотеки Нехворощанської громади активно просувають цифрову грамотність серед своїх користувачів.

Хаб цифрової освіти Нехворощанської бібліотеки ознайомив відвідувачів з освітньою онлайн-платформою «Дія. Освіта». Перегляд відбувся 4 серпня 2023 року, в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/.../digital-inclusive-accessible...), що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України.

Було переглянуто цикл освітніх серіалів «Кібергігієна під час війни».

" Вбивають не тільки кулі та снаряди. Зламаний російськими хакерами смартфон або компʼютер – це також знаряддя вбивства, просто з відтермінованим у часі е

фектом… ” – застерігають у Держслужбі.

У сучасному світі для кожної людини важливо володіти навичками роботи у цифровому середовищі. І саме бібліотеки є тими місцями, де кожен громадянин може підвищити свою цифрову грамотність, аби ефективно та безпечно застосувати цифрові технології щодня, в роботі, в навчанні, в дозвіллі, для вирішення побутових питань. Платформа пропонує онлайн-курси, що проходять в форматі освітніх серіалів. Вони складаються з 7–11 серій, тривалістю до 10 хвилин. В процесі спілкування вони допомагають засвоїти знання та навички орієнтування в цифровому просторі.

Центральна (Нехворощанська) , Соколовобалківська та Маячківська бібліотеки входять до мережі цифрових хабів Нехворощанської громади, де можна безкоштовно отримати доступ до сайту та пройти навчання з цифрової грамотності. А також отримати наступні послуги:

- комунальні послуги - особисті кабінети, передача показників,оплата;

- довідка про реквізити банку, отримання цифрових підписів;

- купівля товарів онлайн;

- користування смартфоном;

- отримання витягів та довідок та ін. на порталі «Дія».

- скористатися своїми ґаджетами , використовуючи WI-FI зону.

Бібліотекарі-координатори Хабів пройшли онлайн-навчання «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти» на базі регіонального тренінгового центру Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського та отримали електронні сертифікати. Вони надають консультації та проводять різноманітні заходи для користувачів бібліотеки щодо надання цифрових послуг.

Тож, якщо Вам потрібна допомога при завантаженні додатку «Дія» , або Ви не знаєте де, на якому сайті і як саме правильно оплатити комунальні послуги онлайн, не виходячи з дому, - тоді приходьте до нашої бібліотеки за адресою:с.Нехвороща,вул.Корчукова ,1- МИ ВАМ ДОПОМОЖЕМО ! За всіма питаннями звертайтесь до бібліотекаря-координатора Оксани Войко,м.т +380993653515,е-пошта nehv.bib@gmail.com.

Будьте на часі! ЦЕ – ЗРУЧНО, ШВИДКО, БЕЗКОШТОВНО!

Публічна бібліотека ім.О.Левицького Нехворощанської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь