Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

БУДНІ НАШИХ СІЛ

Дата: 16.08.2023 22:47
Кількість переглядів: 31

Фото без описуЛівенчани готуються до найголовнішого державного свята – Дня Незалежності. Село чепуриться, наводиться лад у громадських місцях. «Трава росте – не встигаємо викошувати!» – каже заступниця голови громади Іванна Полухіна, показуючи «фронт робіт». Рясні дощі не тільки сприяють росту трави, а й наробили шкоди: стара деревина розчахнулася і гілка впала на дах господарської будівлі, що за сільським Будинком культури. Тепер бригада лагодить покрівлю. «Все робимо своїми силами, – розповідає Іванна Володимирівна. – Дошки і шифер підвезли від Соколовобалківського СБК, де також триває ремонт даху, а працюють у нас місцеві майстри Владислав Голобородько, Андрій Павлов, Сергій Войничий і Віктор Шелея. Гілки, що впали, допомогли прибрати місцеві пожежники, надалі плануємо зовсім спиляти аварійні дерева».

Хвалить заступниця і жінок, які з весни щодня впорядковують територію. Це Валентина Тіліченко і Тетяна та Олена Школьніченки. Вони з числа внутрішньо переміщених осіб, добровільно згодилися на громадські роботи, які їм оплачує служба зайнятості. «Дуже сумлінні, відповідальні дівчата, виконують будь-яке доручення. Ось і зараз фарбують ігрові елементи на дитячому майданчику, прополюють клумби, – показує І.Полухіна. – А перед тим навели порядок біля містка, що на дорозі в бік Маячки: вирубали кущі, з помічниками поправили поручні й пофарбували їх. Тепер любо глянути!».

Моменти прибирання дерева з даху та впорядкування містка – на перших архівних фото.

Викошувати великі території допомагають трактористи з Нехворощанського сільського комунгоспу Сергій Шкиль та Олександр Черкаський, за що їм теж подяка від лівенчан.

До речі, силами комунгоспу нещодавно полагодили частину водогону біля водонапірної башти.

Далі з водієм сільради Анатолієм Шийкою та заступницями голови ТГ Ольгою Хоменко й Іванною Полухіною прямуємо до маячківської амбулаторії, де повним ходом іде внутрішній ремонт приміщення. Від часу останніх відвідин, а це було у переддень професійного свята медиків, роботи суттєво просунулися: вже бачимо новий пластик на стінах в одному з коридорів і санвузлі, підвісні стелі, змонтовані підвіконники. Однак сестра медична Ольга Матвієнко зауважує: встигнути б до початку опалювального сезону, бо хоч і зроблено багато, проте чимало ще й належить зробити. Відрадно, що всі необхідні матеріали є, ними ремонтників забезпечили сповна, вистачило б рук і часу. Зате потім, після ремонту, відвідувачам приємно буде зайти в медзаклад, де все сяятиме чистотою і виглядатиме більш сучасно, ніж досі.

Наступний наш об’єкт для оглядин – маячківський дитсадок «Перлинка». Тут на подвір’ї гамірно, як і повинно бути: малеча облюбувала ігрові елементи, їй тут бавитися весело й безтурботно. А в дорослих свої клопоти: вчасно покосити траву і завершити облаштування укриття. «В цю пору в нас до двадцяти дітей, серед них є з внутрішньо переміщених родин», – розповідає директорка Тетяна Білокінь.

Біля адмінбудинку зустріли депутата громади, директора Маячківського ЗЗСО І-ІІІ ст. Василя Маслея. У нього нам цікаво розпитати, як заклад готується до нового навчального року. «От приїдете до нас на перший дзвінок і побачите, як ми підготувалися, – посміхається у відповідь Василь Васильович. І не без гордості повідомляє: цьогоріч у школі загальна кількість здобувачів освіти збільшилася і в класах будуть навчатися більше 130 учнів, але це ще не остаточна цифра, бо ледь не щодня надходять нові заяви від батьків. А коли є кількісний ріст, повинен бути і якісний: колектив школи відповідально готувався до першовересня, проводив ремонти внутрішні й зовнішні, допомагав будувати й облаштовувати укриття…

Такими буднями живуть Маячка й Лівенське: турбот багато, але всі вони приємні.

Насамкінець НАГАДУЄМО жителям Лівенського, Маячки та Губарівки, що 17 та 18 серпня, тобто завтра-післязавтра, на вашій території припинять газопостачання у зв’язку з проведенням ремонтних та профілактичних робіт – газові служби теж готуються до роботи в зимовий період. Тож прохання бути обережними з побутовими газовими приладами! Обов’язково переконайтесь, чи вимкнуті вони, вчасно перекрийте всі газові крани! Передайте цю інформацію сусідам та знайомим!

ПРЕССЛУЖБА ГРОМАДИ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь