Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Тільки-но сонце повернуло на вечір, на території Андріївського клубу стало гамірно: заклад гостинно запрошував і малечу, і дорослих відзначити Яблучний Спас – велике християнське свято.

Дата: 21.08.2023 21:13
Кількість переглядів: 45

Фото без описуТільки-но сонце повернуло на вечір, на території Андріївського клубу стало гамірно: заклад гостинно запрошував і малечу, і дорослих відзначити Яблучний Спас – велике християнське свято. На дітей чекали батут, надувна гірка і солодка вата, а дорослі могли безкоштовно пригоститися козацьким кулішем і полтавськими галушками, які на відкритому вогні приготували завідувачка клубу Людмила Шашкова та учасниці художньої самодіяльності Світлана Примасюк, Галина Ховрат і Тетяна Штогрін. Вони ж власноруч виготовляли й сувеніри – обереги та браслети, які продавалися на благодійному ярмарку. Були тут і солодощі, випечені майстринею Тетяною Бугорською, а ще запашний коровай – символ достатку. Його традиційно покраяли і роздали між усіма присутніми.

 

Вторговані гроші долучили до загальної суми, зібраної під час благодійного концерту «З Україною в серці», що став головним дійством свята. П’ятнадцять пісенних, танцювальних і гумористичних номерів підготували місцеві аматори сцени, аби порадувати глядачів, підвищити патріотичний дух, зміцнити віру в нашу спільну Перемогу і бодай чимось допомогти захисникам.

 

А ще ведучі свята – колоритні Солоха і Харитина, ролі яких виконали Людмила Шашкова та Ольга Підріз, привітали з 80-річчям односельців Валентину Кикоть, Марію Сіренко та Галину Сівченко. На жаль, привітали заочно, бо, зважаючи на вік, жінки не змогли прийти до клубу. Зате серед присутніх була Галина Іванівна Петриченко, яка саме цього дня, тобто 19 серпня, зустріла своє 75-річчя. Віншували її букетом квітів та гучними оплесками.
Ще одна яскрава й радісна мить була під час святкування: колеги – учасниці художньої самодіяльності вітали завідувачку клубу Людмилу Іванівну Шашкову з народженням онучки Даринки. Ми теж приєднуємось до цих поздоровлень, бажаємо і Даринці, і її батькам та молодій, енергійній і талановитій бабусі здоров’я та благополуччя, щоб якнайскоріше у нашій державі настав мир! Бо заради миру і заради молодших поколінь українців наші мужні воїни-захисники, наші земляки тримають оборону на передових позиціях, відгонячи знавіснілих окупантів. Хай береже їх Господь від ворожих куль та осколків, допомагає здобути Перемогу. А односельці в тилу теж підставлять плече, допоможуть чим зможуть. От і цього разу (вже вкотре!) андріївські артисти і глядачі зібрали 4300 гривень, які передали на купівлю позашляховика для воїнів 1-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», в якому несе службу шедіївець Валентин Крижановський.

 

ПРЕССЛУЖБА ГРОМАДИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь