A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

№71 Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва

Дата: 24.08.2023 14:39
Кількість переглядів: 67

НЕХВОРОЩАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від  24  серпня 2023 року            с.Нехвороща                                       № 71

Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва «Реконструкція громадського будинку (магазину) з добудовою складського приміщення під магазин непродовольчих товарів по вул. Центральна 93а в с. Нехвороща Полтавського району, Полтавської області»

 

         Розглянувши звернення ……….., жителя                   с. Нехвороща від 18.08.2023 року, містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками на реконструкцію будівлі громадського будинку (магазину) з добудовою складського приміщення під магазин непродовольчих товарів по вул. Центральна 93а в с. Нехвороща Полтавського району, Полтавської області, беручи до уваги витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 30.08.2022 №……….. (громадський будинок (магазин), витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (про земельну ділянку) від 19.12.2022 №……….., відповідно до пп. 9 абз. а статті 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», виконавчий комітет  Нехворощанської   сільської  ради

ВИРІШИВ:

         1. Затвердити містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва «Реконструкція громадського будинку (магазину) з добудовою складського приміщення під магазин непродовольчих товарів по вул. Центральна 93а в с. Нехвороща Полтавського району, Полтавської області» (додаються).

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів, Зою КОРОЛЕНКО.

        

Сільський голова                                                                   Віктор ДУБОВИЧ

 

 

 

 

 

                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            рішення виконкому

                                                                            від 24.08.2023 № 71

 

МІСТОБУДІВНІ УМОВИ ТА ОБМЕЖЕННЯ

ДЛЯ ПРОЕКТУВАННЯ ОБ’ЄКТА БУДІВНИЦТВА

«Реконструкція громадського будинку (магазину) з добудовою складського приміщення під магазин непродовольчих товарів по вул. Центральна 93а в с. Нехвороща Полтавського району, Полтавської області»

 

І. Загальні дані

1. Вид будівництва, адреса або місцезнаходження земельної ділянки – реконструкція,   по вул. Центральній, 93а, с. Нехвороща, Полтавського району.

2. Інформація про замовника – …………., житель с. Нехвороща.

3. Відповідність цільового та функціонального призначення земельної ділянки містобудівній документації на місцевому рівні – цільове призначення земельної ділянки площею 0,09 га (кадастровий номер …………) –  для будівництва та обслуговування будівель торгівлі

Функціональне призначення –  Г-1 (зона громадського обслуговування села); відповідно до генерального плану с. Нехвороща на території Нехворощанської сільської ради Новосанжарського району, Полтавської області.

Ознака відповідності цільового використання та функціонального призначення – відповідає (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (про земельну ділянку) від 19.12.2022 №………….).

4. Інформація про існуючі обєкти нерухомого майна – витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію    права власності від 30.08.2022 №…………. - громадський будинок (магазин),  площа 82,8 кв.м. Адреса: Полтавська обл. Полтавський район, с. Нехвороща, вул. Центральна, будинок 93а.

ІІ. Містобудівні умови та обмеження

1. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – до 10,00 м, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі (Згідно ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій»; ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення; ДБН В.В. 1-7-2002 «Основні вимоги до будівель і споруд. Пожежна безпека»; ДСанПін №173-96).

2. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 60% (Згідно ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій»; відповідно до  Державних будівельних норм за видами забудови).

3. Максимально допустима щільність населення в межах житлової забудови відповідної житлової одиниці (кварталу, мікрорайону) – для даного об’єкта не регламентується.

4. Мінімально допустимі відстані від об’єкта, що проектується, до червоних ліній, ліній регулювання забудови, існуючих будинків та споруд:

 до червоних ліній  - не нормується;

до існуючих будинків і споруд - 8 м мінімальні протипожежні відстані згідно таблиці 15.2 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій» (відстань між стінами будинків  без віконних прорізів допускається зменшувати  на 20%, за винятком  будинків ІІІа, ІІІб, ІV, ІVа і V ступеня вогнестійкості).

5. Планувальні обмеження (охоронні зони пам’яток культурної спадщини, межі історичних ареалів, зони регулювання забудови, зони охоронюваного ландшафту, зони охорони археологічного культурного шару, в межах яких діє спеціальний режим їх використання, охоронні зони об’єктів природно-заповідного фонду, прибережні захисні смуги, зони санітарної охорони) – земельна ділянка (кадастровий номер ……………. ) розташована у центральній частині села у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови де проходить  зона санітарної охорони водопроводу – 5м в обидва боки від труби, забороняється будь-яке будівництво з улаштуванням фундаментів, проведення земляних робіт тільки за узгодженням з експлуатуючою організацією (п.15.2.4 ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення  проєктування; п.5.3 СанПін 2640-82).

6. Охоронювані зони об’єктів транспорту, зв’язку, інженерних комунікацій, відстані від об’єкта, що проектується, до існуючих інженерних мереж –

 охоронна зона газопроводу низького тиску 2 м в обидва боки від труби, забороняється будь-яке будівництво з улаштуванням фундаментів,  проведення земляних робіт  тільки за узгодженням з експлуатуючою організацією ( Постанова КМУ від 30.09.2015 №2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільчих систем», додаток  И.1 ДБН Б.2.2-12:2019);

охоронна зона повітряних ліній електропостачання ПЛ 0,4КВ – 2м в обидва боки, забороняється будь-яке будівництво з улаштуванням фундаменту, проведення земляних робіт  тільки за узгодженням з експлуатуючою організацією (Постанова КМУ від 04.03.1997 №209 «Про затвердження правил охорони  електричних мереж», наказ  №4 від 09.01.1998 «Про затвердження правил безпечної експлуатації електроустановок споживачами НАОП 0.00-1.21.98).

 

Секретар виконкому                                                   Світлана БУГОРСЬКА

 

         Віза:

Начальник відділу архітектури,

містобудування, капітального

будівництва та інвестицій                                                Інна ЧЕРНУХА                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь