Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІЗИТ У ГРОМАДУ ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ПОЛТАВСЬКОЇ ОВА МАКСИМА КАЛІНІНА

Дата: 28.08.2023 22:39
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

   25 серпня з робочим візитом у нашій  громаді побував заступник начальника  Полтавської обласної військової  адміністрації Максим Калінін. Спочатку він  прибув на територію Соколовобалківського  дитсадка «Берізка», де його зустрічали  голова ТГ Віктор Дубович, його заступниці  Ольга Хоменко і Зоя Короленко, а також  вихователька ДНЗ Ольга Підріз. Вона  провела гостей територією закладу,  показала новозбудоване укриття і розповіла  про його підготовку до відкриття дитсадка  після тривалої перерви. А ще показала декоративний сад.

   У Соколовобалківському ЗЗСО І-ІІІ ст. його директорка Світлана Земляна розповіла про хід реконструкції системи опалення та проведення ремонтних робіт всередині приміщення, показала укриття.

   Потім на запрошення голови нашої громади М.Калінін заїхав у с. Шедієве, де із задоволенням оглянув краєвиди на Тарасовій горі, почув історію про перебування тут українського поета, національного героя Т.Шевченка. Тут керівники нашої громади разом із гостем обговорили одне з головних питань цієї зустрічі – можливі варіанти використання незадіяного майна, що в селі: приміщень колишніх дитсадка, школи, агрофірмівського адмінбудинку, автогаражів і тракторної бригади.

   У Нехворощі оглянув хід реконструкції дитсадка і зайшов до ліцею, де його керівниця Тетяна Грицай показала харчоблок, сучасну газогенераторну та два укриття, щойно складені з модулів на подвір’ї закладу. Максима Віталійовича цікавило все: на яку кількість учнів вони розраховані, які комунікації до них підведені, скільки коштів витрачено на їх будівництво тощо.

   Гість охоче скористався пропозицією оглянути і майданчик, де триває реконструкція колишньої громадської лазні під чотириквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених сімей. М.Калінін знав про це будівництво, а тепер побачив його на власні очі й зазначив, що Нехвороща – єдиний в Україні центр сільської територіальної громади, де почалося будівництво житла для переселенців. Тобто це можна назвати пілотним проєктом держави, яка таким чином допомагає одержати комфортний прихисток тим, хто втратив житло внаслідок розв’язаної росією війни.

   Насамкінець М.Калінін скористався нагодою і побував у реконструйованому приміщенні Центру первинної медико-санітарної допомоги, яке вже стало «візитівкою» Нехворощі. Оглядаючи його сучасні фойє, коридори, кабінети, побутові кімнати, гараж для автомобілів екстреної допомоги, територію і Парк медиків, обласний гість зазначив, що далеко не кожна громада може похвалитися таким лікувальним закладом. Керівниці ЦПМСД Інні Кобі та її колективу він побажав успіхів, щоб надійно стояти на сторожі людського здоров’я і мати тільки вдячних пацієнтів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь