Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

НАРАДА КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Дата: 30.08.2023 15:19
Кількість переглядів: 80

Фото без опису   Сьогодні у конференц-залі відбулася нарада керівників навчальних закладів, яку вела заступниця начальниці відділу освіти Яна Ільченко. Вона привітала колег з новим навчальним роком, який незабаром почнеться, і висловила надію, що навчальний період пройде спокійно, без суттєвих «сюрпризів». Ще подякувала «за стійкість, міцність, працелюбність, що в таких умовах знайшли сили, вміння і можливості підготувати свої заклади до Першовересня». Побажала мирних, натхненних робочих днів без повітряних тривог і «походів» в укриття, «які ми так старанно будували й облаштовували», а також – «щоб ваша педагогічна зірка не вигорала, щоб не зникало бажання працювати, а вихованці були вдячні за вашу працю.

   Привітав присутніх і голова громади Віктор Дубович, висловивши сподівання, що новий навчальний рік буде кращим за попередній, коли виникало багато проблем, пов’язаних спочатку з ковідом, потім з війною. Деякі з них є й зараз, «але спільними зусиллями їх ми здолаємо». Говорив про важливість знаходити спільну мову не тільки з дітьми, а й з їх батьками, з колегами, бо це також запорука успіху в роботі, в досягненні мети. Побажав гарних результатів та вдалого старту.

   Далі почалося обговорення суто робочих питань. Яна Григорівна розповіла про цьогорічні особливості початку навчального року, про деякі зміни в законодавстві, що стосуються галузі освіти; про ведення ділової документації в електронній формі, про інклюзивну та індивідуальну форму навчання, позачергові атестації вчителів тощо.

   Йшлося і про організацію харчування дітей відповідно до санітарного регламенту та про підготовку приміщень до опалювального періоду. В обговоренні цього питання взяв участь Віктор Дубович. Зокрема, голова громади подякував адміністраціям Нехворощанської та Маячківської шкіл за ті зусилля, які вони доклали упродовж літа для максимальної підготовки своїх закладів до навчального процесу. А ось про Соколовобалківський ЗЗСО йому знову довелося говорити в критичному ключі. Віктор Олександрович зазначив: директорка закладу Світлана Земляна упродовж літа перебувала то у відпустці, то на лікарняному, і хід ремонтних робіт з її боку майже не контролювався. Лиш дякуючи педагогічному колективу і технічному персоналу школи, є надія, що навчальні приміщення вчасно будуть готові прийняти учнів. Та особливу тривогу викликає будівництво теплогенераторної, бо поки що для неї лиш забетонували майданчик. Але ж збудувати – це тільки половина справи, бо до неї ще треба підвести газ, ввести її в експлуатацію, пройти «сім кіл бюрократичного пекла», щоб одержати всі необхідні дозволи на запуск, і тому подібне. «Мені шкода Соколовобалківську школу» – зазначив керівник ТГ і радив Світлані Борисівні «нарешті організуватися в роботі, кардинально змінити своє ставлення до виконання посадових обов’язків». При цьому Віктор Олександрович вкотре звернув увагу: кожен керівник відповідає за всі процеси, які відбуваються в його навчальному закладі, не чекаючи, доки хтось потурбується про ремонти, підготовку до зими і тому подібне.

   Критичні зауваження В.Дубович висловив і щодо спортивної роботи у громаді, назвавши її вкрай недостатньою: майданчик зі штучним покриттям у Нехворощі все літо пустував, школярів там майже не було. Тому дав доручення відділу освіти зробити з цього відповідні висновки і взяти це питання на особливий контроль.

   Звернувся і до директорки БДЮТ Тетяни Лещенко з вимогою, щоб у новому навчальному році заклад працював, як належить, щоб усі гуртки діяли «не на папері», а гуртковою роботою була охоплена якомога більша кількість учнів – не тільки з Нехворощанського ліцею, а й в інших навчальних закладах громади. «Нам потрібні реальна робота і конкретний результат!» – говорив голова громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь