Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

U-LEAD організував діалогову зустріч з питань створення безпечного освітнього середовища у Нехворощанській громаді

Дата: 05.09.2023 20:46
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

   Сьогодні у конференц-залі Нехворощанського БК з ініціативи Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою» в Полтавській області відбулася діалогова зустріч голів територіальних громад і представників установ обласного рівня з метою обговорення питань створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану. Тобто йшлося про низку проблем, що виникли в нинішній ситуації перед місцевим самоврядуванням у визначеній сфері, й зокрема – про укриття у закладах освіти.

  Треба зазначити, що наша громада є в числі тих, де заклади освіти вже мають облаштовані укриття, тож представникам сусідніх громад було цікаво побачити все на власні очі, перейняти наш досвід, знайти відповіді на свої запитання.

   Відкрила зібрання керівниця Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою» в Полтавській області Ірина Балибіна. Вона привітала присутніх, побажала плідної роботи і надала слово заступнику начальника Полтавської ОВА Максиму Калініну. Він подякував організаторам зустрічі й відзначив важливість порушеної теми, бо ще не всі школи в області мають належні захисні споруди, і це може ставити під загрозу очне навчання, тобто оф-лайн, тоді як діти повинні здобувати знання в належних умовах і відвідувати уроки, перебувати у середовищі однолітків.

   Максим Віталійович детально охарактеризував стан готовності укриттів у закладах середньої та дошкільної освіти Полтавщини, а також торкнувся проблем, які можуть гальмувати зведення цих споруд.

   Заступник начальника ГУ ДСНС України в Полтавській області Володимир Гришанін та радник з децентралізації й розвитку місцевого самоврядування Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою» в Полтавській області Сергій Рибалко говорили про важливість укриттів задля безпеки дітей та педагогів, звертали увагу на особливості їх будівництва та облаштування, на основні їх типи, на нормативно-правові акти для введення в експлуатацію захисних споруд і т.п. «Наше завдання – зберегти життя людей, а неякісні укриття не зможуть забезпечити стовідсоткову безпеку під час повітряної тривоги» – наголошував Володимир Миколайович.

   Представники громад порушили чи не найголовнішу проблему – складні бюрократичні перепони, що заважають оперативно вирішувати завдання у сфері організації безпечного освітнього середовища. «В умовах війни все це повинно бути максимально спрощено і максимально дешево» – зазначали учасники дискусії.

   Привітав гостей нехворощанського краю і голова нашої громади Віктор Дубович. Він побажав скорішої перемоги над окупантами, «щоб ми могли зустрічатися для обговорення виключно мирних проблем». Але зараз мусимо говорити про захисні споруди, тож Віктор Олександрович поділився досвідом їх будівництва, відповів на запитання колег і запросив оглянути вже облаштовані укриття. Вони в нас є напівзаглиблені й підземні, є по-різному облаштовані всередині, розраховані на різну кількість дітей тощо, тож є що показати.

   Гості побували у Маячківському ЗДО «Перлинка», у Маячківському ЗДО І-ІІІ ст. ім. акад. Левицьких, у Нехворощанському ЗДО «Сонечко» (де водночас побачили й хід реконструкції приміщення) та в Нехворощанському ліцеї.

   Після узагальнення результатів зустрічі та підбиття підсумків бажаючі змогли оглянути реконструйоване приміщення Нехворощанського ЦПМСД.

ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь