Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Бюджетна комісія і сесія сільської ради

Дата: 15.09.2023 10:45
Кількість переглядів: 116

Фото без опису   14 вересня у кабінеті голови громади зібралися члени бюджетної комісії, аби перед сесією обговорити кілька фінансових питань.

   Про внесення змін до бюджету сільської ради та про затвердження виконання бюджету за перше півріччя цього року доповідала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська. Її інформацію доповнив Віктор Дубович, пояснивши присутнім, що на даний момент складається непроста фінансова ситуація, викликана зменшенням надходжень від рентної плати за використання природніх ресурсів. Але є багато нагальних питань, які належить вирішувати. Віктор Олександрович навів конкретні потреби відділу освіти, пов’язані з організацією навчального процесу та завершенням підготовки закладів до опалювального періоду, а Любов Андріївна пояснила, з яких статей бюджету можна взяти кошти, щоб оперативно закрити ці потреби.

   Секретарка ради Світлана Бугорська зачитала заяви про надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей, а також жителям наших сіл на лікування. Кожну заяву розглядали окремо, при цьому одну відхилили, бо заявник не зареєстрований на території громади, як того вимагає Положення про надання допомоги, хоч і проживає в Нехворощі.

   Ці ж питання депутати розглянули і затвердили на сесії, яка після засідання комісії проходила у конференц-залі. Перед тим головуючий В.Дубович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого воїна із с. Соколова Балка Сергія Борсука, а також усіх полеглих захисників України. Потім привітав депутатів, які святкували свої іменини у міжсесійний період.

   На початку роботи присутні заслухали інформацію керівника Решетилівської окружної прокуратури Івана Сагайдачного про стан законності і заходи щодо її зміцнення на території Полтавського району впродовж першого півріччя. Потім затвердили внесення змін до Положення про платні медичні послуги КП ЦПМСД. Бухгалтерка установи Тамара Ранюк пояснила: вартість клініко-діагностичних послуг доводиться збільшувати на 20 відсотків у зв’язку з тим, що ЦПМСД став платником ПДВ. Підвищення торкнеться тільки тих пацієнтів, які не уклали декларації з нашими сімейними лікарями. Для декларантів ці послуги залишаються безкоштовними.

   Затвердили депутати і нову редакцію Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ ЦНАП, та Положення про порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю (інформувала заступниця голови громади Зоя Короленко).

   Про передачу майна з балансу виконкому на баланс Нехворощанського сільського комунгоспу інформувала начальниця відділу бухгалтерського обліку Ірина Кольба. Йшлося про передачу будівельних матеріалів, які були у вжитку. «Починаючи реконструкцію Нехворощанського дитсадка і даху над Соколовобалківським будинком культури, ми вимагали від будівельників, щоб максимально бережно знімали шифер, і тепер комунгосп матиме можливість його частину реалізувати населенню, а частину використовувати на інших комунальних об’єктах» - пояснив голова громади.

   До всього депутати внесли зміни у Статут Нехворощанського БДЮТ і до Програми «Шкільний автобус» (інформувала начальниця відділу освіти Ірина Шерстюк).

   Традиційно затвердили розпорядження голови ТГ, видані у міжсесійний період, та розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

   У «різному» В.Дубович говорив про незадовільний стан доріг на багатьох сільських вулицях, і про своє бачення того, як можна вирішити цю проблему. «Хотілося б уже в нинішньому році спробувати почати ремонти дорожнього покриття власними силами, але важко щось планувати на далеку перспективу в умовах воєнного стану і куцого бюджету. Люди звертаються до нас із проханнями полагодити дороги, хоча ми й самі знаємо, наскільки важливим є це питання» - зазначив Віктор Олександрович.

   Насамкінець він подякував депутатам за плідну роботу і за те, що вони серед своїх особистих справ знаходять можливість прибути на сесію, бо кожен відчуває особисту відповідальність за життя в громаді.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь