A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

17 вересня - День усиновлення

Дата: 17.09.2023 02:03
Кількість переглядів: 65

Усиновлення - це найкращий захист та турбота для дитини, яка залишилась без батьків. У цей день висловлюємо слова вдячності усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям, які прийняли в свої сім’ї дітей, які при різних обставин втратили найрідніших. Усиновлення – це особлива дорога батьківства, благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це життєвий подвиг. Тож невипадково цей день збігається з християнським святом вшанування пам’яті святих Віри Надії Любові та матері їх Софії.

В умовах воєнного стану тема усиновлення особливо чутлива та ще більш відповідальна. На жаль, зростає кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Але не всі діти, які осиротіли, чи залишились без батьківського піклування отримали підстави для усиновлення, адже є випадки коли відсутні документи, які засвідчують смерть батьків, відсутні рішення судів про визнання їх померлими чи безвісти зниклими. За даними фахівців, на сьогодні на обліку дітей, які можуть бути усиновлені, перебуває понад 16 тисяч дітей.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Тож віримо у Перемогу України та мріємо, аби кожна дитина була захищена та зігріта батьківською любов’ю.

Довідково: У зв'язку з реформою церковного календаря в Україні, день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, з 2023 року відзначається 17 вересня. 28 липня 2023 Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ про перенесення Дня усиновлення з 30 вересня на 17 вересня.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь