A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

5 ВАЖЛИВИХ НАВИЧОК ДЛЯ ПРИЙОМНИХ БАТЬКІВ ТА ОПІКУНІВ

Дата: 26.09.2023 09:04
Кількість переглядів: 80

Стати прийомними батьками, опікунами чи всиновити дитину — дуже складне і важливе рішення. Для цього недостатньо лише бажання, необхідно бути готовими до викликів, труднощів і неочікуваних ситуацій, які чекають на шляху прийняття дитини в сімʼю.

Звичайно, не все дається одразу. Багато знань і навичок набуваються з досвідом.

Сьогодні хочемо поділитися з вами 5 важливими навичками для батьків, що необхідні для виховання дітей, які мають досвід життя в інтернатних закладах.

🙌🏻ТЕРПІННЯ ТА СПІВЧУТТЯ

Якщо ви думаєте про те, що вам необхідно для того, щоб стати прийомними батьками, всиновити або взяти дитину під опіку, це перше, що вам знадобиться у вихованні.

Коли ви приймаєте дитину у свою сімʼю, треба розуміти, що вона має свої унікальні історію та ідентичність. Вона звикла до іншого побуту, має свої модель поведінки та характер, з якими доведеться вчитися уживатися.

Під час життя разом ви матимете безліч ситуацій, в яких ваше терпіння стане прикладом безумовної любові та допоможе дитині у процесі зцілення від розриву з біологічними батьками.

🗣️ВІДКРИТА КОМУНІКАЦІЯ

Однією з основних причин розпаду будь-яких стосунків є відсутність чесної комунікації. Ваші діти повинні знати, чого очікувати від вас і чого ви очікуєте від них.

Не дозволяйте своїм труднощам впливати на те, як ви поводитесь з дітьми. Вам доведеться навчитися відкладати емоції вбік і об'єктивно вирішувати різні проблеми шляхом створення відкритого діалогу, щоб забезпечити позитивне виховання.

❕ДИСЦИПЛІНА

Усі діти проходять через фази бунту, тестування меж та здійснення помилок. Це природний процес зростання, який є у будь-якої дитини, а не тільки у тих, які вийшли з інституційних закладів.

Те, як ви реагуєте і дисциплінуєте прийомних дітей, впливає на виховання з урахуванням їхніх історії та травм.

Навчайте їх бути свідомими відносно своїх дій.

Емоції та поведінку дітей варто проговорювати в умовах спокійної рефлексії в безпечному просторі, а не шляхом ізоляції чи гніву.

⚡️АДАПТИВНІСТЬ

Як ви знаєте, життя змінюється, якщо ви приймаєте нову дитину у свою сімʼю.

Прийомні діти потребують емоційних, фізичних, розумових та духовних зусиль для догляду за ними. Ви не матимете так багато вільного часу, як раніше. Неочікувані події можуть виникнути через емоційні, медичні або фізичні потреби вашої прийомної дитини. Ваше управління часом є критичним для вашого успіху у вихованні дітей.

Будьте готові до неочікуваного, і знайте, що ваша рутина не зможе залишатися стабільною. Ця гнучкість і адаптивність нададуть вам необхідних навичок для догляду за дітьми.

⭕️ВСТАНОВЛЕННЯ МЕЖ

Прийомні діти можуть мати багато болючих почуттів через свою ситуацію. Багато з них відчувають себе покинутими та непотрібними навіть після років життя у здоровому сімейному середовищі.

Встановлення меж допомагає їм знати, що ви завжди тут для них емоційно, але вони не можуть користуватися або маніпулювати вами.

Ми бажаємо сил усім батькам та опікунам, які планують або вже взяли під опіку дітей! 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь