A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТ ЛІВЕНСЬКОГО ГУРТУ "КАЛИНА"

Дата: 08.10.2023 13:42
Кількість переглядів: 118

Фото без описуЧимало місцевих глядачів та любителів художньої самодіяльності з сусідніх сіл зібрав минулої суботи Лівенський будинок культури на благодійний концерт «Нас поєднала Україна», влаштований з нагоди 5-річного ювілею творчого колективу «Калина». Та не тільки його учасниці виходили на сцену, а й маячківські артисти: гурти «Реальні мужики» і «Маків цвіт», шкільний ансамбль барабанщиць «Ліра», місцевий танцювальний ансамбль «Дикий мед». Цікавою «родзинкою» свята став виступ онуків та правнуків учасниць «Калини», їм глядачі аплодували дружно і голосно. Катерині Матвієнко приємно було чути вітання на свою адресу, адже вона має 12 онуків і 10 правнуків! Тож є кому передати свої таланти.

   Вітали ювілярів заступниці голови громади Зоя Короленко та Іванна Полухіна, обидві бажали нашим артистам здоров’я, миру і творчого довголіття, щоб не міліло бажання співати для земляків, радувати своїм мистецтвом. Доєдналися до щирих віншувань і керівниці Лівенського та Шедіївського закладів культури – Наталія Нечай та Світлана Герасименко. І всі прийшли з подарунками: З.Короленко і Н.Нечай вручили запашні короваї, пізніше покраяні та роздані глядачам; С.Герасименнко приготувала сувеніри, а І.Полухіна нагородила учасниць «Калини» медалями у вигляді п’ятірки і на їх честь акапельно заспівала пісню «На многая літа!».

   Ювілярки теж не зосталися в боргу: крім пісень, вони пригощали глядачів своїми домашніми смаколиками, бо жінки не тільки гарні співачки, а ще й добрі господині!

   Між іншим, жінки до ювілею свого колективу підготували землякам ще один подарунок, створивши у фойє Будинку культури куточок українського побуту. Для цього вони зібрали давні речі, у тім числі деякі перенесли з колишньої школи, і виставили ці експонати напоказ. Гарно вийшло!

  Натомість учасники гурту «Реальні мужики» під час концерту влаштовували різні конкурси, нагороджуючи переможців солодкими призами. А Сергій Романченко оголосив аукціон, на який виставив власноруч виготовлену теплу жіночу хустку, в’язану гачком в українському стилі. Виручені 500 гривень Сергій Миколайович доклав до загальної суми на користь ЗСУ. Загалом же під час концерту зібрали 10 тисяч гривень, які порівну поділили між двома воїнами-земляками: 5 тисяч будуть передані на лікування шедіївця, депутата нашої громади Миколи Володимировича Мошури, решта – на придбання військової техніки для лівенчанина Сергія Сергійовича Батіщева.

   Справжнім сюрпризом для присутніх був виступ однієї з учасниць гурту «Калина» Світлани Анепір, яка вперше після тридцятирічної перерви наважилася взяти до рук акордеон. І полилася вправна мелодія!..

   Були й сумні моменти, коли ведуча Людмила Теличко запросила присутніх вшанувати хвилиною мовчання земляків-захисників, які віддали життя за мир в Україні, за нашу можливість збиратися на такі заходи. А ще теплим словом пом’янули місцевого любителя художньої самодіяльності Сергія Майденка – ініціатора створення гурту «Калина».

   Нинішній концерт видався чудовим, змістовним, цікавим! Недарма дві години промайнули в піснях і танцях, мов дві хвилини. Тож хай і надалі «калинівцям» радіється-спрівається на славу рідного краю та щирої української пісні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь