A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ З СУСІДНІХ ОБЛАСТЕЙ

Дата: 11.10.2023 21:50
Кількість переглядів: 108

Фото без опису11 жовтня Маячку та Нехворощу відвідала делегація голів громад Дніпропетровської та Запорізької областей. Мета їх візиту – обмін досвідом у питаннях організації надання муніципальних послуг місцевим жителям. Організували цей захід в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

   Треба сказати, що Нехворощанська громада стала однією з трьох громад Полтавщини, яку відвідали гості з сусідніх областей (напередодні вони побували в Решетилівській громаді, а 12 жовтня планують відвідати Білоцерківську).

   Перша зупинка на нехворощанській землі – у Маячківському ЗЗСО І-ІІІ ст., де їх зустрічали заступниці голови нашої ТГ Ольга Хоменко і Зоя Короленко, а також керівник закладу Василь Маслей. Члени делегації з цікавістю оглянули фоє і навчальні класи, територію та модульне укриття, галерею мистецтв і два шкільних музеї – краєзнавчий та музичних інструментів, де познайомилися з учителем трудового навчання Сергієм Романченком. Керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Ірина Балибіна, яка тут буває не вперше, привезла до музею свій подарунок: африканський щипковий музичний інструмент калімбу. Отже, музей поповнився унікальним експонатом!

   Не менш цікаво побачити шкільну майстерню, де діти не просто долучаються до праці й одержують елементарні навички роботи з ручними інструментами, а й вчаться творити, фантазувати, виготовляти власними руками чудові сувеніри. Наприклад, магнітики на холодильник В.Маслей подарував усім гостям – на згадку про відвідини Маячки. Крім того, четверо учасниць делегації охоче придбали у С.Романченка теплі в’язані шалі – красиві, оригінальні, теплі!

   Та й це ще не все! Староста Новогупалівського старостинського округу Вільнянської міської ТГ Запорізької області Галина Лаврова привезла з собою прапор України і всіх керівників закладів та установ, з якими зустрічається на Полтавщині, запрошує власноруч поставити на ньому свої побажання й підписи. Галина Миколаївна пояснила, що під фінал роботи делегації планує подарувати цей стяг Полтавському регіональному офісу «U-LEAD з Європою» як знак єдності України. А ще розповіла, що її Новогупалівка і наша сусідка Гупалівка – фактично посестри, бо мають «родинне» історичне коріння: за переказами, одного разу козак Гупало звідси рушив на Запоріжжя, але до зими не встигав повернутися додому, тому зі своїми побратимами поставив курінь, назвавши його Новогупалівським. Від нього виросло однойменне поселення, яке за сучасними мірками не таке вже й маленьке – нині там більше тисячі жителів.

   Отже, свій автограф на прапорі поставив і В.Маслей.

 

   Наступна зупинка делегації – біля Нехворощанської амбулаторії ЦПМСД. Тут гостей зустрічали голова громади Віктор Дубович та керівниця закладу Інна Коба. Вони детально розповіли про попередній медзаклад у селі, про його реконструкцію, про сучасні послуги і про нинішній колектив медиків. Показали територію і робочі кабінети лікарів, пункт базування бригади невідкладної допомоги.

 

   Біля Нехворощанського ліцею Віктор Олександрович звернув увагу на хід реконструкції дитсадка, потім разом з очільницею закладу Тетяною Грицай показали шкільний навчальний корпус і реконструйований харчоблок, запросили оглянути модульні укриття. В ході цієї екскурсії гості засипали наших керівників запитаннями, бо все їм було цікаво, адже вдома вони стикаються з подібними проблемами, яким шукають шляхи вирішення. На те ж і обмін досвідом!

   Чи не найбільше запитань викликали оглядини шкільної теплогенераторної, яка є майже ексклюзивним устаткуванням для обігріву великих приміщень. «Я вперше таке побачив тут у вас, і відразу ж вирішив запровадити в себе, в нашому Будинку культури» – зазначив голова Магдалинівської громади Володимир Дробітько, підтвердивши суттєву економність такої генераторної. А гості відразу ж попросили поділитися телефонами полтавської фірми, яка займається виготовленням і монтажем цих сучасних систем газового опалення.

 

   Оглянули візитери й хід будівництва житлового будинку для ВПО, навіть сфотографувалися на його тлі. А Віктор Дубович розповів їм, що вже є претенденти на всі чотири квартири, де житимуть переселенці, які працюватимуть у громаді: молоді сім’ї лікарів-стоматологів, землевпорядниці, будівельника та лікарки сімейної медицини, яка прийде у Нехворощанську амбулаторію 1 листопада.

 

   Завершальним об’єктом для екскурсії по Нехворощі став комунальний ЦНСП, де голови громад почули про структуру цієї установи, перелік надання нею соціальних послуг, кількість робітників та їх підопічних.

  

   Приємно, що наша громада є однією з тих громад області, куди сусіди їдуть перейняти знання, почерпнути корисну інформацію, запровадити наш досвід на своїй території. Це підтверджує лиш те, що Нехворощанщина упевнено йде шляхом розвитку. І все – завдяки нинішньому її керівництву та жителям громади, які прагнуть примножити красу наших сіл, працюють в усіх галузях соціальної сфери, дбають про економічну стабільність регіону. Як бачимо, ці старання не марні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь