Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЕСІЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 09.11.2023 17:56
Кількість переглядів: 87

Фото без описуСьогодні відбулася чергова сесія сільської ради. На початку голова громади Віктор Дубович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого воїна із с. Соколова Балка Андрія Сорокового, а також усіх полеглих захисників України. Потім привітав депутатів, які святкували особисті іменини у міжсесійний період. Крім того, з приємністю відзначив, що в роботі сесії бере участь депутат Микола Мошура – учасник бойових дій, якому після поранення не надто легко добиратися до Нехворощі, однак він знайшов у собі сили прибути на сесію, аби представляти інтереси своїх виборців. Це на противагу окремим депутатам, які з особистих мотивів регулярно ігнорують сесійні засідання.

   Присутні привітали Миколу Володимировича схвальними оплесками.
Традиційно першими заслухали бюджетні питання (інформувала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська). Їх попередньо розглядала профільна комісія. Зокрема, депутати внесли зміни до бюджету на поточний рік і затвердили звіт про його виконання за 9 місяців, а також звіт про використання коштів резервного фонду за ІІІ квартал. Затвердили розпорядження голови ТГ, видані ним у міжсесійний період. Схвалили надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, жителям громади на лікування. Разом з тим прийняли й окрему Програму підтримки ветеранів війни (інформувала заступниця голови громади Зоя Короленко).
Так само затвердили Стратегію розвитку освіти в нашій громаді, План розвитку освітньої мережі, прийняли Програму розвитку пріоритетних видів спорту (інформувала депутатка громади, начальниця відділу освіти Ірина Шерстюк). Виокремивши серед усіх видів спорту фолейбол, футбол, легку атлетику, спортивне орієнтування і туризм, таке рішення дозволить посилити їх фінансову підтримку, відповідно до Програми придбавати належні обладнання і спортінвентар, сприяти участі наших спортсменів у змаганнях за межами громади.

   Розглянули депутати і низку заяв з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

   У ході обговорення винесених на розгляд питань, Віктор Дубович окреслив фінансові проблеми, які зачіпають нашу громаду. Пов’язані вони, перш за все, з війною, яку переживає вся країна, і значна частка місцевого бюджету йде на допомогу ЗСУ. «Та разом з тим нам треба рухатися вперед, розвиватися, думати про перспективу» – говорив Віктор Олександрович, розповідаючи про майбутнє будівництво теплиці у Нехворощі за рахунок перемоги в конкурсі грантів «Курс на Незалежність». При цьому Віктор Олександрович наголосив, що в разі успішної реалізації даного проєкту, цей досвід обов’язково будемо поширювати на села нашої громади з метою створення там нових робочих місць.

   Далі голова ТГ повідомив, що адміністрація Нехворощанського ліцею зараз активно працює над отриманням ліцензії на викладання в закладі автосправи, тобто в майбутньому його випускники зможуть одержувати посвідчення не тільки трактористів, а й водіїв. Ясна річ, це додасть ліцею привабливості. Йшлося і про необхідність придбати для нього ще один шкільний автобус.

   Саме в той час, коли тривала сесія, спеціалісти монтували перед Будинком культури камери відеоспостереження. Нарешті до громади дійшла така цивілізація, що допоможе оперативніше реагувати на правопорушення, виявляти тих, хто свідомо псує паркани, паркові ліхтарі тощо. Подібна система вже діє у Соколовій Балці, а наступного тижня почнеться її монтаж у Маячці.

   Ще одна приємна новина стосується галузі охорони здоров’я: невдовзі ЦПМСД одержить від обласної ради спецавтомобіль. «Не новий, але має незначну зношеність, тому ще послужить нашій громаді, – запевнила Інна Олександрівна. – Його ми передамо в одну з сільських амбулаторій».

   У «різному» голова громади говорив про стан доріг у селах і між селами, просив колег-депутатів провести роз’яснювальну роботу серед виборців, переконуючи жителів, що дороги – наша спільна власність, бо всі ми ними користуємось, і тому їх варто берегти. Наприклад, якщо на дорозі перед вашою садибою утворилася калюжа, то не важко вийти і зробити водовідведення, інакше на тому місці буде вибоїна. Дорожньої служби у нас немає, тому дбати про стан проїжджих частин вулиць мусимо всі разом. Цього року, наскільки дозволяв бюджет, проводилися і грейдерування доріг, і ямкові ремонти асфальтного покриття. В цілому витрачено на це чимало місцевих коштів, а тепер бачимо дуже прикрі негативні випадки. Наприклад, у Нехворощі відома агрофірма після дощу спрямовує ґрунтовими дорогами великоваговий транспорт і той залишає по собі глибокі колії, створюючи незручності, бо тими ж дорогами користуються і її пайщики. Але на зауваження керівництва ТГ, засновники агрофірми вдаються навіть до відвертого шантажу, не кажучи вже про всі їхні відмови допомогти громаді. «Свої гроші вони рахують, а на бюджетні затрати їм байдуже» – говорили присутні.

   Завершуючи сесію, В.Дубович подякував депутатам за конструктивну роботу і висловив надію, що переживемо всі труднощі, коли будемо згуртованими і цілеспрямованими, прагнучи діяти в інтересах виборців.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь