Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

«Славимо хліб запашний і людей працьовитих!»

Дата: 19.11.2023 12:01
Кількість переглядів: 191

Фото без описуПід таким гаслом відбувся концерт в Андріївському клубі, який у переддень найголовнішого свята сільських трударів зібрав багато люду: сюди зійшлися односельці, приїхали чисельні гості.

   Оскільки захід був благодійним, то задовго до початку концертної програми тут же, у глядацькій залі, розгорнувся благодійний ярмарок, де кожен міг придбати і смаколики, і обереги практично за символічну ціну, а виручені кошти долучалися до загальної суми, зібраної в скриньку. Всі вони, як оголосили ведучі концерту Анатолій Ляскало і Настя Хамула, будуть спрямовані на лікування пораненого односельця.

   За ярмарок організатори завдячують багатьом небайдужим жителям громади. Зокрема, фермери Валерій Борсук, Олександр Грек, Іван Ховрат, Євгеній Даценко і представники пересувного відділення «Укрпошти» передали солодощі. Тетяна Бугорська спекла запашний коровай. Велику підтримку надали учнівський і педагогічний колективи Андріївського ліцею на чолі з директоркою Оксаною Борсук. Галина Ховрат власноруч виготовила різні обереги, які теж могли купити всі охочі.

   Коровай спочатку вручили заступниці голови ТГ Світлані Калініченко, а потім, у ході концерту, запросили її покраяти святкову паляницю і роздати кожному з присутніх.

   Вітати учасників заходу прибула і заступниця голови громади Ольга Хоменко, яка у виступі означила День працівників сільського господарства як найпрофесійніше свято. «Бо в нас аграрна держава, і ми всі працюємо на землі, – говорила Ольга Станіславівна. – І день у кожного з нас починається зі шматочка хліба, який завжди є на столі, дякуючи трудівникам полів. Здоров’я вам усім і перемоги! І не забуваймо, завдяки кому є можливість влаштовувати концерти і таким чином збирати хоч маленьку допомогу нашим захисникам».

   Щодо концертної програми, то вона була, без перебільшень, яскравою, різножанровою, і від того цікавою. Самодіяльні артисти порадували глядачів і тематичними композиціями, і піснями, танцями, гумористичною сценкою. Їх підготували місцеві аматори сцени – гурти «Берегиня» та «Бабоньки-голубоньки», дует Жені і Соні Даценків, юні солістки Катя Безверха і Женя Коваленко.

   Виступити перед андріївцями приїхали й сусіди – лівенський гурт «Калина», нехворощанські танцювальні колективи «Лебідоньки» і «Дивоцвіт», а ще Олександр Лимар і Наталія Капінус – солісти гурту «Жайвір», що діє при Чернеччинському Центрі культури і дозвілля на Дніпропетровщині.

   Справжнім сюрпризом був вихід на сцену учасника колишнього гурту «Флаєрс», який у 1980-ті роки діяв при Андріївській школі-інтернаті, Василя Шаульського. До земляків він приїхав не один, а з Ігорем Єлизаровим – уродженцем Донецька, котрий теж любить співати українські пісні, особливо патріотичного змісту.

   Але не тільки пісенні твори, жарти і запальна музика лунали зі сцени. Були і хвилина мовчання як знак скорботи за загиблими воїнами, і щире слово про тих, хто мусив полишити трактор і комбайн та взяти до рук зброю; хто у ці хвилини десь там, в окопах, на передовій, стримує ворога і тримає над нами спокійне небо…

   На жаль, серед когорти воїнів з Нехворощанської громади є ті, кого не обійшли ворожі кулі й осколки, хто одержав поранення і нині перебуває на лікуванні. Один із них – Олександр Кулик. Цього разу саме для нього збирали кошти учасники заходу. А зібрали вони загалом 13 тис. 062 гривні – і вкинутих у скриньку, і виручених від продажу смаколиків та оберегів.

ПРЕССЛУЖБА НЕХВОРОЩАНСЬКОЇ ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь