Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ДІТЯМ

Дата: 20.11.2023 19:53
Кількість переглядів: 68

Фото без описуСьогодні у Нехворощанському ліцеї побували представники громадської організації «Проліска», що на теренах нашої області виконує гуманітарну місію – надає допомогу вимушено переміщеним особам. Окрема категорія тих, хто перебуває в полі зору «Проліски» – діти з числа переміщених сімей. «Вони дуже чутливі до всього, що відбувається навколо, події сприймають перш за все емоційно, тому є найбільш вразливими категоріями населення» – пояснює психолог Ярослав Карасьов. А психологиня Віра Мостова додає: «У вашій громаді на базі Будинку дитячої та юнацької творчості створюється Дитячий простір – окремо відведена та спеціально обладнана територія, де діти матимуть можливість в супроводі фахівців знімати психологічне навантаження. Доки там триває ремонт, ми працюємо в ліцеї, де вже є простір для занять з учнями, зокрема початкових класів. Сьогодні наша мета – познайомитися з ними, виявити їхні психологічні потреби, визначити пріоритети в роботі та вибудувати план цієї роботи на майбутнє. Надалі плануємо приїздити у Нехворощу раз чи двічі на місяць».

   Заняття психологів проходить у формі ігор та розваг, жвавого спілкування з малечею, щоб хлопчики й дівчатка почувалися розкутими, були більш соціалізованими. Надалі психологи ГО «Проліска» обіцяють в роботі з дітьми тісно співпрацювати з психологинею ліцею Ілоною Бабенко.

   Принагідно ми відвідали БДЮТ, де методистка Олена Іопа провела до кімнат, в яких тривають ремонтні й підготовчі роботи, і показала вже завезені меблі, телевізор, сухий басейн з кольоровими кульками, пуфи, крісла-мішки, м’який конструктор, світловий стіл-пісочницю для малювання піском, масажні килимки тощо. На базі цього сучасного Дитячого простору буде можливість проводити і гурткову роботу.

   Заступниця голови ТГ Ольга Хоменко пояснила, що наша громада вже має тривалу співпрацю з ГО «Проліска» у плані надання гуманітарної та психологічної допомоги вимушено переміщеним особам. І за багатьма позитивними результатами цієї роботи було обрано наш БДЮТ для створення в ньому за позабюджетні кошти сучасного Дитячого простору, де діти не тільки зніматимуть психологічне навантаження, а й через вільну гру пізнаватимуть світ; де відбуватиметься ненав’язливе навчання та розвиток всіх важливих навичок: фізичних, інтелектуальних, емоційних та соціальних.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь