A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Цифрові СЕРВІСИ Пенсійного фонду ДОПОМОЖУТЬ під час Чергового епідсезону

Дата: 29.11.2023 15:38
Кількість переглядів: 37

Фото без описуПройшов майже рік, як Пенсійний фонд України згідно із законодавчими змінами адмініструє процес призначення страхових виплат за соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві. Електронний реєстр листків непрацездатності став складовою частиною Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування – унікальною базою персоніфікованих відомостей про всіх застрахованих осіб, якою володіє Пенсійний фонд.

Як і раніше, лікарі та роботодавці, що опікуються страховими виплатами, формують листки непрацездатності та подають заяви-розрахунки, які містять інформацію про нараховані застрахованим особам кошти, через особистий електронний кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

За поданими заявами-розрахунками Пенсійний фонд України стабільно та оперативно фінансує страхові кошти для виплати лікарняних. Оплата лікарняних здійснюється, як це було і раніше,– перші 5 днів - роботодавцем за рахунок власних коштів, а, починаючи з шостого дня, – за рахунок страхових коштів. У випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві – з 18-го дня непрацездатності. 

Аналіз свідчить, що у вересні поточного року на цифрові платформи Фонду надійшло 3880 заяв-розрахунків від 1692 страхувальників, зареєстрованих в Полтавській області, на загальну суму понад 43 млн грн. У жовтні кількість поданих заяв значно збільшилася і склала 4695 від 1827 роботодавців на загальну суму 55,7 млн грн.

Окрім того, у Головному управлінні за вересень-жовтень опрацьовано відповідно 31 та 33 заяви на фінансування допомоги на поховання застрахованих осіб із загальною сумою 127,1 тис. грн і 135,3 тис. грн.

Наразі в Україні та на Полтавщині зокрема розпочався епідсезон, тому кількість людей, які хворіють на гострі респіраторні захворювання, дедалі збільшуватиметься. На жаль, цьогорічний епідсезон ускладнюється кількома особливостями, серед яких - ріст захворюваності серед військових, ВПО та інших категорій громадян; продовження міграції населення; активна циркуляція збудника коронавірусу на тлі відміни карантинних заходів тощо.

Нагадуємо, що завдяки порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) громадяни можуть зручно, без особистих візитів до сервісних центрів, взаємодіяти з Пенсійним фондом і дистанційно отримувати максимальний спектр послуг.

Не ризикуйте своїм здоров’ям та життям!

Бережіть себе – збережете Україну!

Головне управління  Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь