A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Чи можна отримати компенсацію за лікарняний, якщо працівник захворів під час відпустки?

Дата: 30.11.2023 12:44
Кількість переглядів: 34

Фото без описуЯкщо під час перебування в щорічній відпустці працівник захворів і його хвороба підтверджена листком непрацездатності, то роботодавець має надати йому невикористані дні такої відпустки. За бажанням працівника відпустку можна продовжити або перенести її залишок на інший період, проте тільки в межах 12 місяців після закінчення робочого року, за який надана відпустка.

Дні тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку, а також відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, до щорічних відпусток не включаються.

Працівник зобов'язаний заявою повідомити роботодавця про своє рішення продовжити або перенести відпустку на термін хвороби та підтвердити причини її продовження або перенесення листком непрацездатності. Зі свого боку роботодавець спираючись на ці документи видає наказ про продовження або перенесення відпустки. Відпустку продовжують або переносять на кількість календарних днів хвороби, що припадають на період відпустки.

Відповідно до абзацу п’ятого частини 2 статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у разі настання тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, під час перебування у щорічній (основній чи додатковій) відпустці допомога надається у порядку та розмірах, установлених цим Законом.

Водночас, відповідно до п. 1 пп. 6 ст. 23 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» встановлено, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається за період перебування працівника у відпустці без збереження зарплати,творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до сектору «Новосанжарське бюро правової допомоги» за адресою: смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11 або за телефоном  (05344) 3-28-60. 

Також функціонує єдиний телефонний номер системи правничої допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь