A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

21 грудня відбулася сесія сільської ради

Дата: 21.12.2023 20:18
Кількість переглядів: 129

Фото без описуВів її голова ТГ Віктор Дубович. На початку він запросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання нашого земляка, захисника України Олександра Кулика. Потім зачитав перелік питань порядку денного, які належить обговорити і схвалити.

  Головне питання серед них – про бюджет Нехворощанської СТГ на наступний рік. Інформувала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська. Вона повідомила, що дохідна частина бюджету прогнозована в сумі 75 млн. 240 тис, у тім числі 20 млн. 300 тис. грн. - освітня субвенція. Любов Андріївна детально розповіла про основні джерела надходжень та заплановані видатки, зокрема по кожній галузі.

   Коментуючи озвучену інформацію, В.Дубович підкреслив, що бюджет 2024-го року схожий на нинішній, але в умовах війни його не можна назвати бюджетом розвитку, більш за все це бюджет виживання. Отож і працювати буде важче, бо коштів на ремонти доріг чи на капітальні будівництва не буде, хіба що для цього з’являться відповідні зміни у законодавстві. «Нам і в цьому році було нелегко, але ми багато чого зробили для громади», - говорив голова, нагадавши і про залучені зовні кошти, і про розпочаті будівництва будинку для ВПО та дитсадка «Сонечко», які доведеться завершувати вже у 2024-му, і про благоустрій населених пунктів. «На майбутній рік маємо не менше планів, бо є невідкладна потреба полагодити покрівлі на приміщеннях Маячківської школи, будувати об’єкти критичної інфраструктури і т.д. Але що вдасться реалізувати в нинішніх умовах – прогнозувати важко. Проте я переконаний, що ми працюємо у правильному напрямку, приймаємо вірні рішення, хоча натомість нерідко маємо критику на свою адресу».

   Одним із першочергових завдань на майбутнє Віктор Олександрович назвав створення нових робочих місць, а головною проблемою – зменшення чисельності населення.

   Після голосування В.Дубович подякував колегам-депутатам за прийняття бюджету, за їх підтримку і розуміння керівництва громади.

   Далі в ході сесії було затверджено низку цільових Програм і План соціально-економічного розвитку нашої ТГ на майбутній рік (інформувала заступниця голови ТГ Ольга Хоменко), заслухано інформацію від Решетилівської окружної прокуратури про стан боротьби із злочинністю (її зачитала секретарка ради Світлана Бугорська), а ще затверджено Інвестиційний паспорт Нехворощанської СТГ, який презентувала його розробниця, начальниця відділу архітектури, містобудування, капітального будівництва та інвестицій виконавчого комітету Інна Чернуха. Її роботу депутати оцінили схвальними аплодисментами.

   Напевне, жителям наших сіл і читачам цієї сторінки цікаво дізнатися про рішення сесії щодо перейменування вулиць, назви яких підпадають під Закон про засудження пропаганди російської імперської політики. Спеціально створена комісії, про роботу якої ми вже розповідали в попередніх публікаціях, визначила 9 таких вулиць і 2 провулка у селах громади. Потім проходили громадські обговорення, враховувалися пропозиції громадян.

   Отже, у Нехворощі вулицю Горького депутати своїм рішенням сьогодні перейменували на Приорільську, вулицю Пушкіна – на вул. Филівську (її історична назва), провулок Колгоспний – на пров. Ставковий, пров. Родниковий – на пров. Джерельний (технічний переклад на українську мову).

   У Соколовій Балці вулицю Колгоспну перейменували на вул. Калинову, вул. Бригадну – на вул. Вишневу.

   У с. Світлівщина вул. Жовтневу перейменували на вул. Центральну.

   У с. Маячка вул. Левицького – на вул. Ореста Левицького (конкретизували ім’я академіка), вул. Локшина – на вул. Покровську, а вул. ЧернишЕвську – на вул. ЧернишІвську (історична назва, не пов’язана з ім’ям російського письменника М.Чернишевського).

   У с. Шедієве вул. Родникову – на вул. Джерельну (так само технічний переклад на українську мову).

   Насамкінець депутати розглянули низку питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

   Закриваючи сесію, голова ТГ Віктор Дубович привітав присутніх з наближенням Різдвяно-Новорічних свят і побажав, щоб у кожного жителя наших сіл було міцне здоров’я, у кожній родині – затишок і благополуччя, а в Україну щоб нарешті прийшов Мир! Також подякував депутатам за плідну роботу впродовж 2023 року і висловив сподівання, що наперекір усім негараздам, наступний рік принесе нові успіхи і досягнення, які вестимуть громаду шляхом розвитку.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь