A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Відкриття "дитячого простору"

Дата: 22.12.2023 09:33
Кількість переглядів: 67

Фото без опису21 грудня у приміщенні Нехворощанського БДЮТ відбулася подія, якої давно чекали керівництво громади та відділу освіти, працівниці закладу і найбільше – його вихованці. Бо саме для них тут старанно і ретельно створювався Дитячий простір – окремо відведена та спеціально обладнана територія, де діти матимуть можливість в супроводі фахівців знімати психологічне навантаження, проводити дозвілля, займатися гуртковою роботою.

   Перед тим, як перерізати стрічку, що символізує введення в дію нового простору, голова ТГ Віктор Дубович зазначив: «Це одна з найприємніших місій – створювати щось нове для дітей, дбати про їх розвиток. Така локація з’явилася тут завдяки командній роботі і завдяки проєкту Громадської організації «Проліска-Полтава». Хай простір працює на повну потужність, щоб у ньому лунали дитячі голоси і світилися їхні посмішки! Крім того, ми завдячуємо даному проєкту тим, що він підштовхнув нас продовжувати ремонт у цьому приміщенні, осучаснювати його, вже он і будівельні матеріали завезли. Отже, гасло «Все найкраще – дітям!» для нас не втрачає актуальності!».

   «Я дуже рада, що у Нехворощі відбувся тандем нашої організації з керівництвом громади, завдяки чому одержали цей результат, – говорила консультантка з соціальних питань та дистрибуції гуманітарної допомоги ГО «Проліска-Полтава» Наталія Бондаренко. – Без тісної співпраці та вашої активної участі ми б не втілили цей проєкт. Кошти на нього виділені Агентством ООН у справах біженців в Україні, витрачено близько 150 тис. гривень на закупівлю меблів та обладнання. А за рахунок місцевого бюджету зроблено ремонт цієї кімнати, працювала будівельна бригада відділу освіти. Упевнена, що дітям тут буде комфортно і весело! Бо попри те, що в Україні триває війна, у підростаючого покоління має бути повноцінне дитинство. І кому, як не нам, дорослим, про це дбати».

   І ось найурочистіша мить – В.Дубович і Н.Бондаренко перерізають стрічку і запрошують присутніх оглянути Дитячий простір. Порадіти за дітлахів завітали психологині гуманітарної місії ГО «Проліска-Полтава» Олена Шкабура і Віра Мостова, заступниця голови ТГ Ольга Хоменко, керівниця ліцею Тетяна Грицай та її заступниця Людмила Жорняк, а ще вчителі та інші гості.

   Жаль, що не змогла прийти на відкриття начальниця відділу архітектури, містобудування, капітального будівництва та інвестицій виконавчого комітету Інна Чернуха, котра вклала у створення цього простору і хист, і знання, і душу. Інна Миколаївна проєктувала ремонтні роботи, дбаючи про майбутню функціональність приміщення, радилася з представниками ГО стосовно того, які треба закупити меблі та обладнання, і постійно контролювала хід наближення цієї знаменної події.

   Тепер цікаво було спостерігати на реакцію гуртківців, які раніше часто сюди заходили до ремонту, і ось тепер… Подив у дитячих очах, захоплені вигуки, радісні посмішки на обличчях!

   Важливо зазначити, що наш Дитячий простір став першим у Полтавській області, створеним ГО «Проліска». Про це розповіла Н.Бондаренко в короткому інтерв’ю, зазначивши, що відтепер сюди регулярно приїздитимуть психологи, працюватимуть з хлопчиками й дівчатками, аби ті почувалися більш розкутими і ставали більш соціалізованими.

   «А для нас це буде сучасна зона для проведення гурткової роботи, різноманітних інформаційних заходів, – додає методистка БДЮТ Олена Іопа. – Донедавна ми навіть мріяти не могли про таку локацію в нашому закладі, тому зостається лиш подякувати і керівництву громади та відділу освіти, і спонсорам, які подбали про створення цього чудового Дитячого простору. Упевнена, що діти отримуватимуть тут неабияке задоволення. Між іншим, допомогла нам і сільська бібліотека, наповнивши полиці дитячою літературою. Усім висловлюємо велику вдячність!».

   «Переоцінити Дитячий простір у військовий час неможливо, – каже заступниця начальниці відділу освіти Яна Ільченко. – Тут створено все для того, аби діти в умовах ненав’язливого навчання могли розвивати в собі всі важливі навички: фізичні, інтелектуальні, емоційні та соціальні. А простіше кажучи – знімати психологічне навантаження, бавитися і відчувати себе дітьми. Упевнена, що ми всі постаралися для цього не дарма!».

   Отже, Дитячий простір відкрито! Хай він стане улюбленим «острівцем» і для дітей, і для дорослих!

   Олександр ЗІНЧЕНКО,   

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь