A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

подарунок маячківській амбулаторії до ювілею

Дата: 12.01.2024 17:21
Кількість переглядів: 70

Фото без описуТри дні тому Маячківська амбулаторія переступила поріг свого 155-річчя, бо саме стільки літ минуло від того дня, як земські збори Кобеляцького повіту доручили земському лікарю Андрію Івановичу Дивильковському облаштувати тут покоївку на 8 ліжок. З тих пір цей заклад надійно стоїть на вахті охорони здоров’я місцевих жителів. Багато всіляких подій він пережив, здебільшого накочувалися якісь реформи, скорочення, обмеження… А ось радісних миттєвостей було не так і багато, хіба лиш коли з невеликої покоївки став дільничною лікарнею чи коли в 1964 році справляв «входини» у нове приміщення, або коли одержував якусь обновку.

   Сьогодні тут сталася якраз така подія, що увійде в історію закладу в числі приємних. Нарешті в основній частині приміщення, де проходить прийом хворих, завершився внутрішній ремонт. І не абиякий, а зроблений, як висловилася сестра медична Ольга Матвієнко, з любов’ю до людей. Відтепер пацієнтам приємно сюди зайти, а медикам комфортно тут працювати. Оновилося все: від оздоблення коридорів і кабінетів сучасними матеріалами до меблів та найнеобхіднішого устаткування. Є просторий санвузол, що дуже важливо! Уявити тільки: півтора століття в закладі був лиш надвірний туалет, а тепер – сяюча сантехніка, гаряча й холодна вода. Навіть придбали стоматологічне крісло і вже напитали лікарку, яка погодилася орендувати кабінет і надавати послуги населенню.

  Ось такий гарний подарунок одержала амбулаторія до свого ювілею!

  Сьогодні на своєрідне «відкриття» відремонтованого приміщення до маячківських медиків завітали гості: голова громади Віктор Дубович із своїми заступницями, та директорка Нехворощанського ЦПМСД Інна Коба з бухгалтеркою Тамарою Ранюк. Всі вони вітали невеличкий колектив закладу і бажали, аби щоденна праця в цих затишних кабінетах приносила задоволення.

   Інна Олександрівна з гумором згадувала, як усе починалося і як… не вірили, що колись буде такий результат! Принагідно дякувала депутатам СТГ за те, що побачили необхідність проведення ремонту і знайшли можливість виділити кошти на будівельні матеріали. Дякувала керівництву громади за розуміння і підтримку, без чого навряд чи зрушила б ця справа; за те, що галузь охорони здоров’я у нас не «на задвірках», а в пріоритеті. Дякувала будівельникам Дмитру Григорову і Сергію Семендяєву, які дуже ретельно, сумлінно, відповідально виконали доручену роботу, іноді навіть застосовуючи креативний підхід до вирішення якихось «дрібничок». Завдяки спільним зусиллям і вдалося довести заплановане до кінця, одержати чудовий результат. «Тепер до нас люди йдуть не на консультацію, а ніби на екскурсію» – жартує Ольга Матвієнко.

   Отже, хай ще довго і надійно служить оновлена амбулаторія не тільки маячківцям, а й жителям усіх навколишніх сіл!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь