A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

алея пам'яті, алея вдячності

Дата: 01.03.2024 18:11
Кількість переглядів: 63

Фото без описуУрочисто-скорботна церемонія відкриття Алеї Пам’яті Героїв російсько-української війни зібрала сьогодні у центрі Нових Санжар кілька тисяч людей: приїхали родичі загиблих воїнів-захисників, зійшлися небайдужі мешканці селища, прибули керівники громад, які донедавна входили до складу Новосанжарського району. Серед них була й делегація з нашої СТГ, бо на чотирнадцяти кубах з банерами, які формують алею, закарбовані імена усіх 54-х захисників не тільки Новосанжарської, а й Драбинівської, Нехворощанської, Мачухівської громад. Прізвища розміщено у хронологічному порядку загибелі, тож починається Алея з портретів тих воїнів, які полягли ще в 2014 році, під час АТО. Серед них – шедієвець Віктор Ходак.

   Після короткого траурного мітингу зачитуються імена земляків, і з кубів тихо спадають синьо-жовті покривала. Представники духовенства ПЦУ на чолі з Високопреосвященним Федором, митрополитом Полтавським, проводять спільну молитву та освячують Алею. Потім ведучі запрошують бажаючих покласти квіти. Алею вмить заполоняють родичі, друзі, однокласники. Гарячими слізьми матерів і дружин омиваються портрети ще зовсім молодих чоловіків, які дивляться на нас – хто з посмішкою, хто світлим поглядом чи в серйозній задумі. Боляче усвідомлювати, що це всього лиш портрети, бо душі воїнів уже дивляться на нас з Вічності…

   Скільки горя, скільки сердечного болю принесла війна, розв’язана путінськими ординцями! Скільки життів обірвала! Гідно вшанувати захисників ‒ то лиш крихітна дяка їм за життя, віддане заради миру в Україні, заради нас з вами.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ

   P.S. Учасники відкриття Алеї від Нехворощанщини висловлюють подяку керівництву нашої громади, відділу освіти і Нехворощанського ліцею за наданий транспорт для поїздки у Нові Санжари.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь