A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

концерт до міжнародного жіночого дня

Дата: 08.03.2024 11:40
Кількість переглядів: 55

Фото без опису7 березня у Нехворощанському будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня. Традиційно першим на сцену вийшов гурт барабанщиць «Ліра» ‒ вихованці Маячківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. акад. Левицьких. Потім присутніх жінок привітав голова громади Віктор Дубович, який      висловив щирі побажання не тільки від себе особисто, а й від народного депутата Костянтина Касая, від депутатського корпусу нашої ТГ та виконавчого комітету. Зазначив, що якою б холодною не була зима, проте весна завжди перемагає; отак і це свято ‒ відкинувши колишні ідеологічні нашарування, воно є і буде провісником весни, символом материнства і вдячності Жінці за життя. На жаль, у нашому суворому сьогоденні на жіночі плечі ліг новий тягар: чекати своїх чоловіків з фронту, допомагати їм тут, в тилу, займатися волонтерством. Таким чином всі жінки вкладають свою частку в наближення Перемоги, і відтак кожна жінка заслуговує поваги, любові та вірності.

   Цього разу для жінок були музичні подарунки, їх підготували вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, учні Нехворощанського ліцею, Маячківської та Соколовобалківської шкіл. Вже у фоє закладу культури увагу глядачів привертала виставка робіт дітей, які відвідують гуртки декоративно-прикладного мистецтва. Окремі свої вироби дівчатка відразу ж після виставки подарували своїм мамам.

   Тим часом на сцені ведучі Валерія Грек та Олександр Якименко (Соколовобалківська школа) вже оголошували чергові музичні номери. Раз у раз спалахували гучні аплодисменти на адресу хореографічних колективів «Чарівний каблучок» і «Волошки», яких готувала хореограф Олександра Шевчук. До речі, після одного з таких виступів Олександру Максимівну запросив на сцену директор Маячківської школи Василь Маслей, аби подякувати за роботу з учнями і від імені батьків молодшої танцювальної групи вручити букет квітів.

   Потім були виступи фольклорного ансамблю ложкарів «Віртуози», юних солістів Анастасії Хамули, Кароліни Шийко і Марії Пархоменко.

   Справжнім сюрпризом став дебют естрадно-інструментального ансамблю «Бревіс». А завершив програму виступ духового оркестру «Відродження», у складі якого ‒ учні ліцею та дорослі, вже досвідчені музиканти. Оркестр настільки популярний, що глядачі не хотіли його відпускати зі сцени, тож після восьми номерів довелося виступити ще й на біс!

   В ході концерту присутні не забули вшанувати хвилиною мовчання тих співвітчизників, які віддали життя в боротьбі з російськими фашистами. А ще лунали слова вдячності тим захисникам, які зараз на передовій тримають лінію фронту, аби всі ми тут, в тилу, мали можливість навчати дітей і проводити такі заходи.

   Насамкінець Віктор Дубович знову підійшова до мікрофона, аби подякувати всім учасникам художньої самодіяльності за подароване свято, бо нині так мало приводів для радості! «І коли дивишся на наших чудових, талановитих, усміхнених дітей, то утверджуєшся в тій вірі, що Україна має майбутнє!» ‒ говорив Віктор Олександрович.

   Фінальні аплодисменти звучали для тих, хто підготував дітей до концерту, а це Олександра Максимівна Шевчук, Віталій Юрійович Лещенко, Алла Віталіївна Затолока, Тамара Миколаївна Романченко, Олена Тимофіївна Маслак, Сергій Миколайович Романченко. Окрема вдячність – керівницям гуртків декоративно-прикладного мистецтва Олені Миколаївні Іопі, Надії Іванівні Гецко, Юлії Василівні Марченко, Яні Юріївні Пилипенко.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь