A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

нарада керівників навчальних закладів

Дата: 27.03.2024 15:23
Кількість переглядів: 64

Фото без описуСьогодні голова громади Віктор Дубович провів у своєму кабінеті нараду керівників навчальних закладів, під час якої обговорили низку важливих питань.

   Зокрема, йшлося про організацію пришкільних оздоровчих таборів. Кілька попередніх років ці табори не діяли – спочатку через карантин, спричинений поширенням коронавірусу, потім через початок війни. У нинішньому році вирішили повернутися до практики оздоровлення дітей. Але при цьому Віктор Олександрович пропонує відійти від звичного формату, а організувати це оздоровлення таким чином, щоб воно було не просто корисним, а й цікавим для дітей, сучасним і креативним. Тобто ретельно продумати і скласти відповідну Програму оздоровлення, до якої увійшли б спортивні змагання, екскурсії, туристичні походи визначними місцями громади і так далі. Задіяти при цьому наявні природні ресурси: річку, ліс, залишки Української лінії. По можливості підготувати для дітей навчання, які проведуть працівники пожежної охорони чи поліції. У цих випадках можна проводити заняття, об’єднані з усіма школами громади. Словом, такий відпочинок повинен дати дітям нові враження, запам’ятатися їм, а не пройти формально. Годилося б усі заплановані заходи розмежувати за віковими категоріями учнів, а спільними зробити тільки урочисті відкриття та закриття табору – знову ж таки, не відбутися формальними лінійками, а провести ці події на природі, біля вогнища, приготувавши козацький куліш і т.п. Добре було б порадитися з старшокласниками: як вони бачать цей табір відпочинку. Напевне, діти підкажуть багато цікавих і реальних ідей.

  Голова громади просив керівників-освітян розробити відповідні кошториси, передбачивши у них транспортні витрати, гроші на продукти, а потім знову зібратися і разом спланувати, які заходи будуть спільними, детальніше обговорити всі ідеї.

   Під час наради йшлося і про важливість проведення як серед учнів, так і серед їх батьків профорієнтаційної роботи. Зокрема, про те, що сьогодні наявні прагнення молоді до здобуття престижних професій менеджерів, юристів, програмістів тощо, тоді як робітничі професії «вийшли з моди», проте зараз вони є чи не найбільш оплачуваними. Скажімо, токар чи ектрогазозварювальник може мати більшу зарплату, ніж вчитель. І не секрет, що багато молоді, здобувши вищу освіту (не завжди безкоштовно!), потім не знаходять роботу за спеціальністю, а мусять перекваліфіковуватися в пошуках більших заробітків. От це й треба пояснювати дітям та їх батькам.

   Присутні також обговорили підготовку до початку проведення ремонтних робіт. Тут також треба визначити їх об’єми та пріоритетність, звернути увагу на вимоги облаштування пандусів тощо.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь