A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

чергові заняття на базі «дитячого простору»

Дата: 27.03.2024 16:45
Кількість переглядів: 40

Фото без описуУ формі ігор та розваг, жвавого спілкування з малечею, щоб хлопчики й дівчатка почувалися розкутими – так учора на базі Дитячого простору, що діє у приміщенні Нехворощанського БДЮТ, проходили чергові заняття психологинь гуманітарного центру «Проліска-Полтава».

   Особливістю зустрічі було те, що цього разу учасниками занять були учні 3-4 класів не тільки з Нехворощанського ліцею, а й з Маячківського та Соколовобалківського ЗЗСО – всього 13 дітей. Таку ідею свого часу подала методистка БДЮТ Олена Іопа, котра постійно допомагає готувати контингент дітей до занять з психологами, укладає списки учасників тощо.

   ‒ Тема нашої вчорашньої зустрічі мала назву «Відновлення емоційної рівноваги», ‒ розповідає психологиня гуманітарної місії ГО «Проліска-Полтава» Віра Мостова. ‒ Спочатку ми познайомилися з новими дітьми, які вперше прибули в Дитячий простір з сусідніх сіл. Це допомогло їм подолати свою невпевненість та сором’язливість, розвинути комунікативні навички. Потім намалювали умовні терези, на важелі яких кожна дитина уявно поклала з одного боку негативні, з іншого ‒ позитивні емоції, й підрахувала, яких виявилося більше. Ми спробували назвати активності, які збільшують кількість позитивних емоцій; обговорили, як кожна дитина розуміє поняття емоційної рівноваги. Провели гру «калейдоскоп емоцій» та підбили підсумки нових знань. Сподіваюсь, відтепер такі зустрічі, в яких беруть участь діти з усіх навчальних закладів Нехворощанської громади, стануть постійними. Керівництво ТГ сприяє нам у цьому, вирішуючи питання підвезення учнів та інші організаційні моменти.

   ‒ Попри війну, життя дитини повинне наповнюватись приємними емоціями, і це одне із завдань гуманітарної місії громадського об’єднання «Проліска-Полтава», яке реалізує цей проєкт за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні, ‒ продовжила Віра Іванівна. ‒ Учора під час занять ми досягли поставленої мети, спробувавши доторкнутися до внутрішнього світу кожної дитини і навчити самостійно відновлювати емоційний баланс. Адже в сучасному світі це дуже важливе уміння!

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь