A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

гості з аграрного університету

Дата: 28.03.2024 17:28
Кількість переглядів: 49

Фото без описуСьогодні нашу громаду відвідали гості з Полтавського державного аграрного університету ‒ проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку, докторка історичних наук, професорка Тамара Шаравара і професор кафедри публічного управління та адміністрування Олександр Дорофєєв. Разом з головою громади Віктором Дубовичем та його заступницями Ольгою Хоменко і Зоєю Короленко вони оглянули Нехворощанську амбулаторію та хід реконструкції приміщення дитячого садка «Сонечко» й будинку для ВПО. Потім у конференц-залі переглянули презентаційний фільм про нашу громаду.

   ‒ Цей візит ми приурочили не тільки до десятої річниці початку децентралізації в Україні, ‒ пояснила Тамара Олексіївна. ‒ Сьогодні ми вперше приїхали у Нехворощу, хоча з минулого року наш вищий навчальний заклад і ваша громада активно співпрацюють, беручи участь у проєкті під назвою «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України». Суть цього проєкту полягає в тому, що ми сприяємо нашим громадам налагоджувати контакти з колегами з європейських країн, укладати з ними угоди про співпрацю та обмінюватися досвідом. Торік очільники вашої ТГ побували в Польщі, де познайомилися з життям аналогічних громад, привезли звідти нові ідеї. Тепер нам цікаво побачити, які з цих ідей вам вдалося реалізувати на своїй території. Наприклад, польські колеги постійно беруть участь у грантових проєктах, прагнучи якомога більше залучити зовнішніх інвестицій. У вас також є своя практика у цьому питанні, завдяки чому ви змогли вирішити чимало соціальних проблем, у тім числі для молоді та для вимушено переміщених осіб. Ми на власні очі переконалися, що ви досить прогресивна громада, у вас навіть за цих надскладних умов, які переживає Україна, збудовано житло для переселенців, зводиться дитсадок, підтримуються навчальні заклади, успішно розвивається медична галузь і так далі. А ще ви вмієте згуртовувати своїх односельців на реалізацію певних завдань: скажімо, прибирати території чи озеленювати їх. Це позитивний досвід!

   ‒ Тому на прикладі таких громад, як ваша, ми готуємо лекції для своїх студентів, ‒ додає Олександр Вікторович. ‒ Ми їм пояснюємо, що успіх полягає тільки в командній роботі. Якщо керівник зумів згуртувати навколо себе дієздатну команду однодумців, де кожен працює на кінцевий результат, то успіх буде обов’язково. І це студентам важливо почути не тільки з вуст викладача, а й безпосередньо від практиків, які зуміли вже чогось досягти. Відтак ми вже запрошували на лекції заступницю голови Нехворощанської ТГ Ольгу Хоменко та вашого депутата Василя Маслея. Думаю, наша співпраця триватиме в такому руслі й надалі, адже названий проєкт діятиме до кінця 2025 року.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь