A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

будні наших комунгоспівців

Дата: 11.04.2024 17:18
Кількість переглядів: 35

Фото без описуЦьогорічна весна так стрімко запанувала у природі, що лишень встигай за нею! Куди не поглянь – все потребує дбайливих рук, тож у працівників сільського комунгоспу та благоустрою будні дуже насичені. Особливий клопіт – догляд за теплицею, де рівненькими рядочками вишикувалися огірки. Попасинкувати, підв’язати кожну з двох тисяч рослин, а також прополоти редиску, що росте поруч з огірками, – все це робота Ірини Хоменко та Оксани Пересічанської. А ще постійний контроль за температурою і вологістю повітря, вчасне провітрювання споруди, слідкування за крапельним поливом… Сподіваємось, за такі турботи овочі віддячать щедрим врожаєм!

   Щодня сюди навідується директор сільського комунгоспу Денис Каракуця, за потреби тут працюють і робітники благоустрою, бо іноді не обійтися й без чоловічих рук: той же водогін прокласти чи мережу для підв’язування рослин розкинути, внутрішнє освітлення встановити, ґрунт підготувати…

   Проте головна турбота Дениса Романовича ‒ централізоване водопостачання. Під його опікою вісім свердловин, з яких лише три мають так звану безбаштову систему подачі води, на решті досі стоять водонапірні башти Рожновського. Тож учора на одній з них довелося провести заміну датчика рівня води, піднявшись майже на п’ятнадцятиметрову висоту! Але керівнику наших комунгоспівців не вперше виконувати подібні роботи, і не тільки ці, бо за потреби може й за кермо трактора чи екскаватора сісти, і на верстатах у деревообробній майстерні попрацювати, й електрозварювальним апаратом орудувати. «Життя вимагає бути універсальним!» ‒ жартує Денис Романович.

   Своє коло обов’язків у контролерки водопровідного господарства Світлани Пархоменко: вести облік оплати за воду та централізоване вивезення твердих побутових відходів, проводити розрахункові операції та звірку платежів, укладати угоди з абонентами, видавати їм абонентські книжки тощо. І все це відбувається не тільки в межах робочого кабінету Світлани Костянтинівни, бо усталеною практикою є обслуговування абонентів на місцях. Для того контролерка за графіком виїздить у села, де проводить особисті прийоми громадян. Людям це зручно!

   За потреби працюють у селах нашої громади й інші робітники комунгоспу, тобто екскаваторник Руслан Раджабов і тракторист Сергій Пилипенко. Упродовж поточного тижня вони трудилися на території Соколовобалківського старостату: допомагали впорядковувати подвір’я школи, вивезли торішнє опале листя з території Андріївських клубу й дитсадка;  так само вивезли різний непотріб, що накопичився біля кладовищ. Крім того, у дитсадку Соколової Балки допомагали вирівняти ґрунт біля укриття, а в мікрорайоні «перша бригада» підготували територію під волейбольний майданчик.

   Пліч-о-пліч з комунгоспівцями працюють і соколовобалківські робітники благоустрою, бо для наведення порядку не можна обійтися лише великою технікою. Наприклад, вже настав час прополювати клумби і доглядати за саджанцями декоративних дерев у Релакс-парку. Вже повністю оновили дитячий спортивно-ігровий майданчик: освіжили яскравими фарбами ігрові споруди і паркан. Почали фарбувати металеву огорожу навпроти адміністративного будинку. Надалі готуються викладати сучасні доріжки в парку, для того вже завезено гранвідсів і тротуарну плитку. А ще… милуються розкішними магноліями, що вперше «салютують» весні великими і яскравими квітами, водночас дякуючи дбайливим людям за працю. Бо краса не приходить сама по собі, її створюють людські руки. Щоправда, іноді окремі руки, буває, цю красу і нищать, але про це розповімо в окремій публікації. А тут подякуймо тим, хто щодня дбає про наш комфорт, про чистоту і затишок у наших селах, хто любить свою громаду і гордиться нею.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь