A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

у громаді пройшли навчання базовій загальновійськовій підготовці

Дата: 17.04.2024 09:49
Кількість переглядів: 51

Фото без опису16 квітня на базі Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. військові інструктори та представники ГУ ДСНС України у Полтавській області провели навчання базовій загальновійськовій підготовці для працівників нашої громади. Зокрема, в них взяли участь представники закладів освіти, культури та виконавчого комітету сільської ради.

   Навчання проходило одночасно в п’яти локаціях, де інструктори розповідали про вибухонебезпечні предмети і правила поводження з ними, про сучасні засоби військового зв’язку, які можуть використовуватися не тільки під час бойових дій, а й також на прилеглій до лінії фронту території для комунікації з групами спротиву окупантам. Слухачі з цікавістю знайомилися із стрілецькою зброєю, могли потримати в руках автомат Калашникова та пістолет, і навіть приміряти на себе захисну амуніцію. Почули про особливості дії законодавства в умовах військового стану та про тактичну медицину, познайомилися із сучасними засобами надання домедичної допомоги тощо.

   Участь у навчаннях взяли і соколовобалківські старшокласники, які таким чином суттєво доповнили свої знання з предмету «Захист України».

   Такі заняття проходять у громадах Полтавщини в рамках виконання постанови Кабінету міністрів від 29 грудня 2021 р. №1443 «Про затвердження Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь