Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

В добру путь, випускники!

Дата: 22.06.2024 18:12
Кількість переглядів: 84

Фото без описуСкільки стежок вони протоптали біля Маячківської школи за одинадцять літ, і скільки довгих, широких і трудних доріг нині відкривається перед шістьма юнками і двома юнаками, які вже відчувають себе геть дорослими, хоча ще звично шукають очима з-поміж присутніх лагідні погляди мами й тата… Вони горді, що подолали важливий рубіж у своєму житті ‒ успішно склали Національний мультимедійний тест і здобули загальну середню освіту, а крім того ще й кваліфікацію трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва категорії А1. І то не дрібниця, для них це перша професія, яку опанували у стінах рідної Альма-матер!

   Горді й вчителі, що виховали достойних громадян України, і сьогодні проводжають їх у вільний політ, у доросле життя, з твердою вірою в те, що прізвища цьогорічних випускників колись обов’язково звучатимуть на всю Україну, як відомих академіків Левицьких, чиє ім’я тепер носить навчальний заклад.

   А поки що вони, випускники 2024-го, вишикувались на урочисту лінійку ‒ востаннє тут, на рідному шкільному подвір’ї, в оточенні чисельних гостей, батьків, педагогів. І кожен, хто підходив до мікрофона для вітального слова, ‒ чи то керівник закладу Василь Васильович Маслей, чи заступниці голови громади Зоя Короленко та Іванна Полухіна, чи мама випускниці Оксана Вікторівна Пустова, ‒ усі щиро бажали дітям пройти свою життєву дорогу зі щасливою посмішкою на обличчі, з вірою в краще, не боятися труднощів і наполегливо долати перепони, щоб омріяна мета стала реальністю! І не менш головне ‒ жити під мирним небом, не знаючи тривог і назавжди видаливши зі своїх телефонів додаток «Повітряна небезпека».

   Маячківський заклад ЗСО має гарну особливість: тут випускники і педагоги з року в рік передають, мов естафету, усталені традиції, що міцно зв’язують минуле з майбутнім, дарують віру в краще і допомагають зберігати пам’ять про шкільне дитинство. Так було й нині: Василь Маслей підготував кожному випускникові та випускниці номінації і подарував їх у вигляді статуеток з портретами «винуватців свята» ‒ на згадку про випускний вечір та як символічні два крила, зображені на статуетках. «Вони високо підноситимуть вашу віру у власні сили!» ‒ говорив керівник, вручаючи ці нагороди.

   Потім Василь Васильович та учитель фізкультури й інформатики Андрій Олександрович Чорнобай запросили випускників до танцю. Довго не стихали аплодисменти присутніх після того, як прозвучали останні акорди музичного супроводу, бо дуже теплим, щирим, зворушливим вийшов цей запальний танок! А Василь Маслей до всього ще раз підтвердив неофіційне звання «танцюючого директора».

   Випускники теж піднесли рідній школі традиційний презент ‒ вишитий рушник зі своїми іменами. Як і подібні дарунки попередніх літ, він займе чільне місце у шкільному краєзнавчому музеї. Нам відомо, що готувати це рукотворне диво допомагала бабуся випускниці Аліни Сульжик ‒ Катерина Арестівна Матвієнко. Уклін їй за це!

   Своє помережане кольоровими візерунками полотно приготували батьки і для випускників, щоб у найщемливішу і скроплену сльозою мить, коли завершувалася офіційна частина випускного балу, постелити його під ноги своїм уже дорослим дітям і, вручивши запашний коровай ‒ символ достатку та щедрості, вкотре побажати: «Хай життєві стежини стеляться перед вами, як цей рушник: рівненько, барвисто і радісно! Щасти вам! І в добру путь!».

   Олександр ЗІНЧЕНКО (текст),  

   пресслужба ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь