Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЩЕ ОДНА ОБНОВКА У НАШІЙ ГРОМАДІ

Дата: 23.07.2024 22:15
Кількість переглядів: 78

Фото без описуНапередодні свого професійного свята медики нашої громади одержали чудовий і дещо несподіваний подарунок ‒ спецавтомобіль «Mercedes‒Benz Sprinter 906 OK», який в документах також значиться як «Карета швидкої допомоги». У Нехворощу приїхали вручити його новим господарям заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко і депутат облради Андрій Удовиченко (фракція ПП «Рідне місто»).

   Після того, як автомобіль з увімкненими блискавками та сиреною сповістив про свою появу на подвір’ї перед амбулаторією, де медики зустрічали його аплодисментами, гості привіталися і спочатку виконали почесну місію: вручили Подяки від обласної ради сестрам медичним Нехворощанської амбулаторії Ганні Миколаївні Малохатько та Юлії Іванівні Шийці, Маячківської ‒ брату медичному Сергію Володимировичу Куценку, Соколовобалківської ‒ Тетяні Миколаївні Манько, а також сестрі медичній Шедіївського фельдшерського пункту Лідії Олександрівні Полухіній.
   Потім Олексій Чепурко в короткому вітанні побажав, щоб подарований автомобіль надійно служив Нехворощанській громаді, але разом з тим щоб менше доводилось перевозити ним хворих. І запросив до слова Андрія Удовиченка, який більш детально розповів про подарунок. Присутні почули, що цей Mercedes‒Benz лише кілька років експлуатувався на батьківщині, тобто в Німеччині. Тепер у рамках допомоги Україні, яка потерпає від російської агресії, німецькі представники передали його нам через Благодійну організацію «Благодійний фонд «ЮКРЕЙНІАНСТУГЕЗЕР», що діє на Полтавщині. «Перед тим, як відправити в Україну, автомобіль пройшов повний техогляд, тож зараз він у відмінному стані», ‒ запевнив Андрій Вікторович і запросив оглянути обновку.

   Всередині медичного салону показав його «начинку», яка дуже потрібна медикам під час транспортування важкохворих. «Бачите оці ноші? Якщо у вас є старенький автомобіль «швидкої допомоги», то знайте ‒ ці ноші дорожчі за той автомобіль!». А ще всередині є кондиціонер, система контрою за температурою повітря, полиці з медзасобами, зручні місця для супроводжуючих медиків, система зв’язку з кабіною водія тощо. Німецькі друзі навіть укомплектували салон салфетками та дезинфікуючитми засобами ‒ напевне, щоб автомобіль відразу ж був готовий до експлуатації на всі 100%!

   Крім того, медичний салон має надійні тепло- та шумоізоляцію, системи обігріву і кондиціонування, а зовні – світлову і звукову сигналізації та світловідбивні смужки. Отож тепер буде чим у більш зручних і сучасних умовах доставляти хворих до пункту базування бригади екстреної медичної допомоги, чи при потребі – в Полтаву.
Медики з цікавістю оглядали салон, дехто навіть випробував сидіння на зручність. І всі дякували гостям за такий подарунок!

   До речі, неабияка заслуга в тому, щоб це авто передали у Нехворощу, належить лідеру партії «Рідне місто» Олександру Удовіченку, який від самого початку переймався відродженням нехворощанського медзакладу, підставляв своє плече у вирішенні багатьох питань, пов’язаних з реконструкцією амбулаторії, і був особисто присутнім під час її урочистого відкриття, як і на відкритті пам’ятника Матері й дитині. Але сьогодні не зміг приїхати особисто, відтак доручив колегам-однодумцям цю почесну місію ‒ вручити нехворощанам ключі й документи від спецавтомобіля.
«Від імені всієї громади висловлюємо подяку за підтримку нашої медичної галузі» ‒ звертався до гостей голова громади Віктор Дубович, який першим згодився посидіти за кермом і проїхати автомобілем. А працівник виконкому сільської ради Анатолій Шийка разом з водієм ЦПМСД Василем Олешком особисто переконалися, чи увійде авто своїми габаритами у гаражні ворота амбулаторії, бо надто ж високий! Перевірили і з полегшенням зітхнули: увійде! Значить, не доведеться йому стояти під відкритим небом…

   Після усіх приємних процедур учасники свята охоче сфотографувалися біля автомобіля, щоб зафіксувати цю подію для історії.

   P.S. Між іншим, це не одна обновка у нашій громаді за минулі дні. Але про іншу розповімо згодом.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь