Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

відбулася чергова сесія сільської ради

Дата: 08.08.2024 20:11
Кількість переглядів: 93

Фото без описуВів її голова ТГ Віктор Дубович. Традиційно на початку він привітав депутатів-іменинників, які святкували дні народження у міжсесійний період, та зачитав порядок денний. Першими питаннями в ньому були бюджетні, з яких інформувала спеціалістка з бухгалтерського обліку фінансового відділу Віта Петриченко.

Заслухавши їх, присутні внесли зміни до бюджету громади, затвердили виконання бюджету в першому півріччі та використання коштів резервного фонду за 2 квартал. Також затвердили розпорядження сільського голови, видані у міжсесійний період, та передачу коштів іншої субвенції спеціального фонду з бюджету громади Полтавському обласному бюджету на умовах співфінансування придбання шкільного автобуса для Нехворощанського ліцею.

   В ході обговорення бюджетних питань В.Дубович зазначив, що нинішній бюджетний рік ‒ важкий як ніколи. «В умовах війни законодавство обмежує витрати, але розвиватись треба, інакше в громаді буде ще більше проблем. Час іде вперед, і треба постійно прагнути до якихось результатів».

   При цьому Віктор Олександрович нагадав, що незабаром вводитимемо в дію житловий будинок для ВПО, зведений за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Так само за державні кошти завершується реконструкція приміщення Нехворощанського дитсадка, яке теж невдовзі відкриватимемо. Навчальні заклади активно готуються до нового навчального року. Триває внутрішній ремонт Будинку дитячої та юнацької творчості, який у майбутньому повинен показати більш сучасну діяльність, стати привабливішим закладом для дітей. Зокрема, там будуть спортивні тренажери, діятиме боксерський ринг і т.д. Для цього вже зараз працює професійний спортивний тренер, який займається не тільки з нехворощанськими дітьми, а й проводить тренування на базі Соколовобалківської школи. Постійно в полі зору керівництва ТГ наші медичні заклади, які плануємо поступово наповнювати новим обладнанням. Наприклад, у Нехворощанській амбулаторії облаштовується фізкабінет, і коли він почне діяти, то кожен житель громади матиме можливість пройти санаторний курс. Нам подарували спецавтомобіль, тепер очікуємо апарат УЗД. Нещодавно виграли три екологічні проєкти, завдяки чому залучили додаткові кошти в громаду, які будуть спрямовані на її розвиток. «Цей список можна продовжувати, ‒ говорив В.Дубович. ‒ Навіть за фінансової скрути ми щось робимо, і планів дуже багато!».

   Депутат Олександр Грек розповів, що коли їхав на сесію, то звернув увагу на нові, сучасні ігрові елементи, вже змонтовані на подвір’ї Нехворощанського дитсадка. «Гарно було б такі встановити і в інших дошкільних закладах, щоб дітям було цікаво, зручно і безпечно».

   Голова громади підтримав таку ініціативу, погодившись із тим, що треба в дитсадках замінити старі гойдалки та «гірки» на сучасні, й пообіцяв узяти це питання на особистий контроль. «Але при цьому хочу, щоб не тільки адміністрації шкіл, а й дитсадків брали участь в обласних проєктах, вигравали їх і на залучені кошти поповнювали матеріальну базу своїх закладів».

   «Мені приємно бачити, що життя у громаді не застигло, що у нас багато чого робиться, є якийсь рух і прогрес» ‒ додав депутат Віктор Сакевич.

   Крім низки процедурних питань, внесених до порядку денного (з них інформували заступниця голови ТГ Зоя Короленко, начальниця відділу бухгалтерського обліку сільради Ірина Кольба та директорка ЦПМСД Марина Романенко), депутати заслухали проєкти рішень щодо виділення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, та кільком жителям громади на лікування, і схвалили їх. Потім розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

  У «Різному» депутатка, керівниця Нехворощанського ліцею Тетяна Грицай повідомила приємну новину: заклад залишатиметься у статусі ліцею і після 2027 року. Хоча це спочатку було під загрозою, обласні чиновники могли вивести його з числа ліцеїв, і тоді заклад через три роки перетворився б у «дев’ятирічку». «Нас це дуже тривожило, але керівництво громади підставило плече, і тільки завдяки Віктору Олександровичу Дубовичу та його заступницям Ользі Станіславівні Хоменко та Зої Петрівні Короленко, які разом подолали неймовірну кількість труднощів і перепон, вдалося захистити наше право давати дітям у Нехворощі повну середню освіту, ‒ говорила Тетяна Леонідівна. ‒ Я дякую їм за це, за турботу й підтримку, за нашу надію, якій ви не дали згаснути!».

   Справді, це значна перемога для адміністрації ліцею, для його учнів та їх батьків, та й для всіх нас. Бо Полтавська ОВА вже затвердила перспективний план формування мережі закладів освіти області, і в тому переліку є й Нехворощанський ЛІЦЕЙ!

   Натомість Віктор Дубович подякував депутатами, які не ігнорують пленарні засідання і регулярно їх відвідують, за плідну роботу, за підтримку і взаєморозуміння, нагадавши, що всі ми працюємо заради своїх виборців ‒ жителів Нехворощанщини.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь