Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

екобус у нашій громаді

Дата: 27.09.2024 15:49
Кількість переглядів: 45

Фото без описуУ наш час кожна людина живе в оточенні ґаджетів, мобільних телефонів, різних пультів дистанційного керування, електронних годинників, тощо. І вся ця сучасна техніка працює від батарейок чи акумуляторів. Але за комфорт у побуті ми часто розплачуємося здоров’ям. Бо, відслуживши свій термін, автономні джерела живлення стають непридатними до використання і їх просто викидають на смітник, завдаючи тим самим непоправної шкоди навколишньому середовищу. Потім ми цим дихаємо, вживаємо з рослинною їжею, тощо. Те саме і з джерелами освітлення, які прийшли на заміну лампам розжарення. Будучи набагато економнішими у плані споживання електроенергії, вони водночас є набагато шкідливішими, бо містять у собі ртуть чи інші хімічні елементи. Тому весь цей відпрацьований непотріб у жодному разі не можна викидати, його належить здавати на спеціальні пункти збору. Оскільки таких на території нашої області небагато, для збирання небезпечних відходів на Полтавщині курсує ЕКОбус, який у спеціальних контейнерах відвозить цей непотріб на утилізацію чи зберігання.

   Сьогодні він побував у нашій громаді ‒ в Соколовій Балці та Нехворощі, де люди загалом принесли і здали 60 люмінесцентних ламп, 3 ртутних термометра і 22 кг «пальчикових» батарейок. Непоганий збір! Особливо, якщо знати, що лише одна використана і викинута на смітник батарейка може забруднити важкими металами, такими як цинк, марганець, кадмій, нікель, ртуть та інші, до 20 квадратних метрів землі або до 400 літрів води! Отож дякуємо кожному, хто долучився до збору і подбав про збереження навколишнього середовища. Між іншим, у Нехворощу привезли батарейки навіть з сусідньої Гупалівки: побачили оголошення на нашій сторінці і вирішили цивілізовано утилізувати використані матеріали.

   ЕКОбус безкоштовно приймає батарейки відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області». Через певний проміжок часу він ще приїде в нашу громаду, тому не викидайте батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи, термометри та ртутьвмісні матеріали на смітник, пам’ятаючи про їх шкоду. Складайте їх в окремий ящик, потім принесете чи кимось передасте до ЕКОбуса.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь