Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

"ювілейна" сесія

Дата: 10.10.2024 15:30
Кількість переглядів: 43

Фото без описуСьогодні відбулася п’ятдесята сесія сільської ради восьмого скликання, яку вів голова громади Віктор Дубович.

   Традиційно першими заслухали бюджетні питання (інформувала спеціалістка з бухгалтерського обліку фінансового відділу Віта Петриченко). Їх попередньо розглядала профільна комісія. Зокрема, депутати внесли зміни до бюджету на поточний рік і затвердили звіт про використання коштів резервного фонду за ІІІ квартал. У ході обговорення В.Дубович розповів присутнім про щойно проведений у громаді ямковий ремонт дорожнього покриття. Ще раз висловив подяку керівництву ТОВ «Чиста криниця», СТОВ «Говтва», ТОВ «Добробут» та Агентству місцевих доріг Полтавської області, які взяли фінансову співучасть, що дало можливість полагодити близько 2-х тис. кв. метрів асфальту, а це до 30 км доріг. Навіть на окремих сільських вулицях «залатали» асфальт. Відзначив сумлінну і якісну роботу виконавців ‒ ПП «Чорнобаївський асфальтний завод», що в Черкаській області.

   Розповів також про потребу переобладнати вантажний автомобіль Нехворощанського ліцею під навчальний, для практичних занять учнів, які вивчають автосправу. На це депутати своїм рішенням теж виділи необхідні кошти.

   Далі депутати заслухали і взяли до відома інформацію від Решетилівської окружної прокуратури про стан боротьби із злочинністю (її зачитала заступниця голови ТГ Зоя Короленко).

   Схвалили створення Молодіжної ради ‒ консультативно-дорадчого органу, що діятиме при сільраді. До його складу входитимуть представники молоді, які допомагатимуть розробляти і реалізовувати молодіжну політику в громаді. Заступниця голови ТГ Ольга Хоменко, яка інформувала з цього питання, пояснила, що у нас є ініціативна, небайдужа молодь, завдяки якій справді можна втілити в життя цікаві й корисні проєкти.

    Затвердили так звану «Програму для кривдників», спрямовану на протидію насильству в сім’ї. «На жаль, кількість випадків насильства у родинах збільшується, ‒ зазначила Зоя Короленко. ‒ Нам надходять протоколи від поліції, і ми зобов’язані реагувати на кожен такий випадок, проводити відповідну роботу». А Віктор Дубович навів конкретний приклад, коли батько вдарив свого малолітнього сина тільки за те, що той… попросив їсти! «Тому роботи в цьому плані у служби у справах дітей, на яку покладається реалізація даної Програми, буде достатньо», ‒ підсумувала Зоя Петрівна.

   Про безоплатну передачу матеріальних цінностей з балансу виконавчого комітету на баланс та в господарське відання КУ «Центр надання соціальних послуг» та КП ЦПМСД інформувала начальниця відділу бухгалтерського обліку, звітності та контролю Ірина Кольба.

   Також депутати схвалили надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, та жителям громади на лікування. Інформуючи про рішення бюджетної комісії з цього приводу, голова громади звернув увагу на важливість проведення роз’яснювальної роботи з вимушено переміщеними особами, які мешкають на території громади, щоб ті реєструвалися у селах, де живуть. Тільки за цих умов можна буде надавати їм одноразову фінансову допомогу з місцевого бюджету.

   Розглянули депутати і низку заяв з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

   Завершуючи сесію, В.Дубович подякував депутатам за конструктивну роботу і висловив надію, що переживемо всі труднощі, коли будемо згуртованими і цілеспрямованими, прагнучи діяти в інтересах виборців.

   ПРЕССЛУЖБА ТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь