Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

впорядкували тарасову гору

Дата: 11.10.2024 15:56
Кількість переглядів: 31

Фото без описуЗнамените і популярне місце у нашій громаді ‒ у с. Шедієве. Дух захоплює, коли вдивляєшся у краєвид, що розгортається перед очима, особливо у погожий день: просторі луки, річкові заплави, Лиман… В уяві постає козацька доба, коли тут пролягала Українська оборонна лінія, стояли сторожові вежі ‒ маяки, а від лівого берега Орілі розкинулися неосяжні простори Запорізької Січі. Звідти на наші землі набігали турки і татари: полонили людей, грабували, нищили хати.

   Ці краєвиди влітку 1845 року спостерігав Тарас Григорович Шевченко, навіть змалював їх, отож звідси й сучасна назва цього місця ‒ Тарасова Гора. Кілька років тому територію впорядкували, встановили лавки, сміттєві урни, мангали та дві альтанки, в яких можна посидіти з друзями. Проклали тротуарні доріжки.

   Та час іде, і встановлені споруди потребують оновлення. Отож задумали ми замінити окремі дерев’яні конструкції, що зіпсувалися, та пофарбувати лавки, столи, альтанки. І в нас все вийшло!

   Хочу висловити подяку пану Дмитру, який тимчасово проживає в нашому селі й постійно допомагає у подібних справах. Він у вихідні приходив сюди і власним електроінструментом очистив поверхні дерева від старої фарби. Також дякую начальнику відділу благоустрою Анатолію Івановичу Шийці, який перед тим оглянув споруди, визначився з кількістю елементів, які належить замінити, і привіз необхідні дошки та бруски. І звичайно ж, дякую своїм першим помічницям ‒ працівницям благоустрою, сільського клубу та бібліотеки, які сьогодні дружно вийшли на суботник і все пофарбували. Навіть впорядкували клумби, що майорять осінніми квітами. Тепер наша Тарасова Гора ‒ як новенька! Просимо гостей берегти цю красу і підтримувати порядок після свого відпочинку.

   Ще раз усім величезне СПАСИБІ за сумлінну роботу!

   Іванна ІВАШКЕВИЧУС,

заступниця голови громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь