Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Відділ соціального захисту населення

НА ПОЛТАВЩИНІ ЗАПРАЦЮВАЛА ГАРЯЧА ЛІНІЯ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ, РОДИНАМ МОБІЛІЗОВАНИХ І ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВИХ

В області запрацювала спеціалізована гаряча лінія для військовослужбовців, родин мобілізованих і загиблих бійців. За телефоном 095-186-53-60 фахівці обласного контактного центру надаватимуть консультації. 

11:30:02 26.04.2023

26 квітня – ДЕНЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Приблизно о 1 год. 23 хв. 50 сек. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) сталися два теплових вибухи, які повністю зруйнували реактор. Будівля енергоблоку частково обвалилася, при цьому загинув співробітник станції Валерій Ходимчук. На даху почалася пожежа. Згодом залишки активної зони 4-го реактора розплавилися. Суміш з розплавленого металу, піску, бетону і частинок палива розтікалася під реакторними приміщеннями. В результаті аварії стався викид радіоактивних речовин, у тому числі ізотопів урану, плутонію, йоду-131 (період напіврозпаду 8 днів), цезію-134 (період напіврозпаду 2 роки), цезію-137 (період напіврозпаду 30 років), стронцію-90 (період напіврозпаду 29 років). Ситуація погіршувалася тим, що в зруйнованому реакторі продовжувалися неконтрольовані ядерні і хімічні реакції з виділенням тепла (від горіння запасів графіту), з виверженням з розлому протягом багатьох днів продуктів горіння, радіоактивних елементів і зараження ними великих територій. Зупинити активне виверження радіоактивних речовин із зруйнованого реактора вдалося лише в кінці травня 1986 року мобілізацією ресурсів усього СРСР і ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів. Серед них були і жителі нашої громади.

07:00:21 26.04.2023

Інформація для внутрішньо переміщених осіб: про що необхідно повідомляти органи соціального захисту населення

Встановлення статусу внутрішньо переміщеної особи та взяття на облік регламентується Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб».

13:02:34 10.04.2023

До уваги осіб, які отримали поранення, контузії, каліцтва, одержані під час захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти Украї

 В області реалізується Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки (далі - Програма). Відповідно до заходів Програми передбачено надання за рахунок коштів з обласного бюджету одноразової грошової допомоги особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва, одержані під час захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.    Для отримання грошової допомоги необхідно письмово звернутися до Комісії з розгляду питань з надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету за адресою: м. Полтава, вул. Ціолковського, 47, каб. 106 із заявою про надання матеріальної допомоги до якої додаються:    - копія паспорта у формі книжечки (1, 2 сторінки та сторінки з відміткою про місце реєстрації) або копія паспорта у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку), разом із копією витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання;    - копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;    - довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) або медичні довідки за встановленими формами Міністерства охорони здоров'я України:    • виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о);    • консультаційний висновок спеціаліста (форма № 028/о) – для громадян, які направляються на консультацію, в тому числі і для необхідності оперативного втручання;    • довідка про безпосередню участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України або інші документи, що підтверджують участь у бойових діях після 24.02.2022;    - рахунок соціальної карти для виплат.    Допомога надається у розмірі до 20 тисяч гривень. Виплата допомоги проводиться на розрахунковий рахунок у банківській установі, наданий заявником.    Для отримання більш детальної інформації можна звернутися за телефоном (0532) 63-09-36.

11:13:38 07.04.2023

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

 ВПО, які змінили місце реєстрації через Дію, потрібно звернутися до органу соцзахисту для продовження виплат До Мінреінтеграції надійшли звернення від внутрішньо переміщених осіб, яким затримуються виплати допомоги на проживання. Йдеться про випадки, коли громадяни змінили місце реєстрації за допомогою порталу Дія.

11:10:43 07.04.2023

Сьогодні відбулася зустріч внутрішньо переміщених осіб, які живуть на території нашої громади, з представниками Інституту аналітики та адвокації (ІАА).

Представники Інституту показали презентації та розповіли про шляхи компенсації за перебування в полоні, отримання статусу дитини, постраждалої від війни, та алгоритм компенсації за зруйноване житло. Після цього кожна внутрішньо переміщена особа мала можливість поспілкуватися з фахівцями в індивідуальному порядку.

16:34:19 04.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь