Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Головне управління ДПС у Полтавській області

Ресторанний бізнес під пильним контролем

Працівниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області постійно здійснюється моніторинг діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування. Зокрема систематично аналізується інформація про розрахункові операції, яка надходить по дротових або бездротових каналах зв’язку до контролюючого органу від класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

11:09:01 20.12.2023

З початку 2023 року суб’єкти господарювання Полтавщини зареєстрували понад 22 тисячі РРО/ПРРО

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що станом на 1 грудня 2023 року зареєстровано 13 562 програмних реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) та  9 189 класичних реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

09:01:20 19.12.2023

Щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

10:27:16 05.12.2023

Щодо особливостей застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

Головне управління ДПС у Полтавській області продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

08:42:11 30.11.2023

Зустріч податківців Полтавщини та бізнес-спільноти області за участі народного депутата України – великий крок до ефективної співпраці

Вкотре в Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової та за участі народного депутата України члена Комітету Верховної Ради України  з питань, фінансів, податкової та митної політики Олексія Устенка, депутата Полтавської міської ради Антона Ярмолюка, депутата Полтавської обласної ради Олега Хардіна, відбулась зустріч у форматі відкритого діалогу. На захід також були запрошені керівниця «Полтавської асоціації бізнесу» Ірина Бессарабова і представники бізнес-спільноти  м. Полтави та  м. Кременчука.    

08:40:59 30.11.2023

Застосування РРО/ППРО при розрахунках у готівковій формі під час продажу товарів через мережу Інтернет

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами.

11:34:16 27.11.2023

За 10 місяців 2023 року платники Полтавщини зареєстрували понад 20 тисяч РРО/ПРРО

Фахівці управління податкових сервісів Головного управління ДПС  у Полтавській області на постійній основі проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу із платниками податків щодо порядку та особливостей реєстрації РРО/ПРРО.

09:13:19 24.11.2023

Щорічне дослідження з оцінки задоволеності бізнесу рівнем обслуговування податкових органів – 2023

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що Державна податкова служба України проводить Щорічне дослідження з оцінки задоволеності бізнесу рівнем обслуговування податкових органів.

11:31:54 20.11.2023

Сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та ПРРО!

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ! Головне управління ДПС у Полтавській області проводить сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо новацій, передбачених Законом України від 30.06.2023 №3219-IX в частині застосування РРО та ПРРО, за наступним графіком:

10:05:06 16.11.2023

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПС – зручний інформаційний сервіс для платників податків

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України  за посиланням  https://www.tax.gov.ua/  розміщений сервіс  «Загальнодоступний інформаційно довідковий ресурс» (ЗІР).  Його робота направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді відповідей на запитання із понад 37 напрямків, зокрема: ставки податків; глосарії та довідники; щоденна підбірка відповідей на двадцять актуальних запитань; податковий календар, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС; зміни в податковому законодавстві, з можливістю підписки на отримання таких змін на електронну адресу та інше.

09:03:44 09.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь