A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Служба у справах дітей

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БАТЬКІВ ЗА НЕВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ОРГАНУ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримування» внесені зміни до деяких законодавчих актів, зокрема до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

16:16:59 13.07.2023

ВТЯГНЕННЯ ДИТИНИ У ЗАНЯТТЯ ЖЕБРАЦТВОМ АБО ВИКОРИСТАННЯ ЇЇ У ЖЕБРАЦТВІ: ПРАВОВА ОЦІНКА

На вулицях, вокзалах, у громадському транспорті нерідко можна побачити дітей, які просять милостиню. Іноді для цього використовуються навіть немовлята, які годинами перебувають у несвідомому чи сонному стані на руках у дорослих жінок. Проте в багатьох випадках діти вербуються та продаються з метою отримання прибутку для інших осіб, які потім часто є «наглядачами» цих дітей під час жебрацтва.

20:54:12 10.07.2023

ЗАЛИШЕННЯ ДІТЕЙ БЕЗ НАГЛЯДУ: ПРАВОВА ОЦІНКА ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БАТЬКІВ…

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» визначено обставини, що можуть бути розцінені, як загроза життю або здоров’ю дитини (із відповідними наслідками), а саме:

15:30:18 06.07.2023

ЩО РОБИТИ БАТЬКОВІ ЧИ МАТЕРІ, ЯКЩО ЙОМУ ЧИ ЇЙ ПЕРЕШКОДЖАЮТЬ У ЗУСТРІЧАХ З ДИТИНОЮ?

Сімейний кодекс України наголошує, що мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, крім випадків, коли таке право обмежене законом. Той із батьків, який проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь у її вихованні та має право спілкуватися з нею, а інший з батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати цьому, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

08:00:14 01.07.2023

ЧИ МОЖНА ПРОДАТИ ЖИТЛО, УСПАДКОВАНЕ ДИТИНОЮ, БЕЗ ДОЗВОЛУ ОРГАНІВ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ?

Продати майно, де неповнолітня дитина має частку або просто проживає з батьками чи опікунами справа непроста. Адже законодавство у таких ситуаціях суворо стежить за дотриманням інтересів неповнолітніх.

14:31:04 28.06.2023

Про сімейні форми виховання

Батьки дають дитині любов, тепло, турботу, виховання, навчають, передають досвід поколінь, традиції, а також, представляють та захищають її інтереси.

09:20:27 22.06.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Щороку 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – чудове свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення їх мрій, сподівань на краще. Дитинство кожної дитини має бути під захистом – захистом прав, здоров'я і життя підростаючого покоління.

00:02:28 01.06.2023

ПРАВА ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Домашнє насильство є серйозним порушенням прав людини, саме тому надання допомоги та захисту постраждалим особам є одним із основних напрямків реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

15:57:15 08.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь