Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

будуть нові квіти на клумбах

будуть нові квіти на клумбах

Природа ще тримає теплі, погожі дні. Саме час готувати до зими квіти на клумбах, впорядковувати їх та висаджувати нові рослини. Залюбки це роблять працівниці благоустрою Нехворощанської сільради Наталія Лугова, Тетяна Корнієнко, Наталія Пилипенко та Ірина Зінченко, чиї руки створюють красу в селі. Сьогодні у них був особливий привід для такої роботи, адже лікарка нашої амбулаторії Наталія Володимирівна Козка удвох із чоловіком Іваном Івановичем подарували зі свого обійстя багато кущів юки, білої та червоної півоній, а також іриси. Усе це висаджено на клумбах у центральному парку, а значить навесні тут побільшає квітів.

13:39 13.09.2024

наш "спортивний ювілей"

наш "спортивний ювілей"

Сьогодні у Нехворощі маленький ювілей ‒ виповнюється 5 років з того дня, коли відбулися урочистості з нагоди відкриття майданчика зі штучним покриттям.

10:44 06.09.2024

знов першовересень покликав дітвору...

знов першовересень покликав дітвору...

Початок вересня – це не тільки ледь чутний подих осені, мідні струни поміж трав, жовтий лист на осонні, колюча стерня у степу і змішані пахощі яблук та слив у достиглих садках. Це перш за все День знань! Свято, яке скликає невгамовну дітвору за шкільні парти. Здається, так було завжди, і так є нині. Тож відсьогодні наповнилися дитячим гамором коридори і подвір’я навчальних закладів Нехворощанщини.

16:03 02.09.2024

вшанували полеглих земляків

вшанували полеглих земляків

Чотирьох земляків – захисників України втратив за роки війни з російськими окупантами Маячківський старостинський округ. Це Віктор Григорович Ходак, Сергій Анатолійович Розсоха, Сергій Анатолійович Борсук і Євгеній Валерійович Лях. Тож сьогодні їхні могили, над якими майорять жовто-сині стяги, відвідали працівниці виконавчого комітету нашої громади, закладів культури, представники громадськості, а також матері й рідні загиблих.

15:42 29.08.2024

Сьогодні у нашій громаді вшановували захисників, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії

Сьогодні у нашій громаді вшановували захисників, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії

У Нехворощі, на «калінінському» кладовищі, похований Руслан ЩЕРБИНА. Шостого вересня мине два роки, як він помер від тяжкого поранення, одержаного під час звільнення селища Високопілля, що у Херсонській області. Свіжа могила, гарний пам’ятник, біля якого вітер розвіває синьо-жовтий український стяг, що ніби стоїть на сторожі Вічного спокою Воїна, Захисника, Героя…

11:22 29.08.2024

концерт з нагоди дня незалежності

концерт з нагоди дня незалежності

З нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в закладах культури нашої громади проходять концерти. Про шедіївський ми вже розповідали, а позавчора Андріївський сільський клуб запросив глядачів подивитися виступи гостей – аматорів сцени Чернеччинського Центру культури і дозвілля, що на Дніпропетровщині. Учора ж гучними аплодисментами раз у раз «вибухала» глядацька зала Нехворощанського СБК, дякуючи за кожен номер, підготовлений учасниками художньої самодіяльності.

11:22 24.08.2024

синьо-жовтий код нації

синьо-жовтий код нації

Разом з усією країною до урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України долучився колектив Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. нашої громади!

16:52 23.08.2024

тренінг з питань жіночого лідерства

тренінг з питань жіночого лідерства

Сьогодні обласна громадська організація «Сила любові» провела у Нехворощі тренінг з питань жіночого лідерства, соціального підприємництва та його можливостей. У конференц-залі зібралися представниці сільської ради, Центру надання соціальних послуг та інших закладів нашої громади. Вела захід тренерка Юлія Попова.

16:36 20.08.2024

святкували шедіївці

святкували шедіївці

Це вже давня традиція шедіївчан ‒ відзначати День Незалежності і День рідного села «в польових умовах», тобто під відкритим небом, у затінку крислатих дерев. Так було й сьогодні, коли на святкування зійшлися і місцеві люди, і гості з сусідніх сіл. Щоправда, цього разу імпровізовану сцену влаштували не перед сільським клубом, як було раніше, а біля парку «Шедієве майбутнє».

22:20 17.08.2024

святкували новосілля в комунальних квартирах

святкували новосілля в комунальних квартирах

Понад три десятиліття у центрі Нехворощі стояли залишки колишньої громадської лазні, мов пам’ятник безгосподарності. І найбільше, про що мріяли нехворощани, ‒ прибрати їх від людських очей, щоб не псували «пейзажу». А про те, що колись на цьому місці виросте сучасний, добротний двоповерховий будинок, не могли й подумати! Але, як кажуть, не було б щастя, аби нещастя не допомогло. В результаті вторгнення росії в Україну довелось вирішувати проблему розміщення внутрішньо переміщених осіб. Отоді й на родилася ідея звести на цьому місці житло для тих, хто не просто вирішив надовго оселитися в приорільському селі, а до всього ще й має професії, яких потребує громада, у першу чергу ‒ для медиків.

19:35 16.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь